Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά από τον Θάνο Τζήμερο για την ταινία για τον Νίκο Νικηφορίδη

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε φωτογραφίες εκπαιδευτικών και ανέφερε τα ονόματά τους, με σκοπό τη στοχοποίησή τους.

Και όλα αυτά επειδή εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Πειραιά επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

«Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο. Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, «η ταινία αισθητικά είναι άρτια».

Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία», ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών. Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Αναλυτικά, η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Γνωστός διώκτης των δημοσίων υπαλλήλων, φανατικός αντικομμουνιστής και ντροπαλός θαυμαστής της Χρυσής Αυγής («Μπράβο στη Χρυσή Αυγή» έγραψε στο twitter με αφορμή ένα επεισόδιο στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) στοχοποίησε με χυδαίο τρόπο, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συναδέλφισσες γυμνασίου του Πειραιά, επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικηφορίδης:

  • Συμμετείχε ενεργά από μικρό παιδί στην αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ.
  • Εξορίστηκε στην Ικαρία και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου βασανίστηκε άγρια.
  • Όταν απελευθερώθηκε πήρε ενεργό μέρος στην υποστήριξη της «έκκλησης της Στοκχόλμης», που καλούσε σε απαγόρευση των όπλων ατομικής ενέργειας.
  • Καταδικάστηκε σε θάνατο με ενοχοποιητικό στοιχείο ένα ραδιόφωνο!
  • Οι τελευταίες του λέξεις πριν την εκτέλεσή του ήταν: «Ζήτω η ειρήνη! Ζήτω η πανανθρώπινη λευτεριά!».

Θυμίζουμε ακόμα ότι:

  • Βασανιστής του ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Δημ. Ιωαννίδης, αρχιμάστορας της τραγωδίας στην Κύπρο το 1974.
  • Στην τεράστια εκστρατεία που έγινε παγκόσμια για να αποτραπεί η εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, συμμετείχαν ο Αλμπερτ Αινστάιν, ο Μπέρτραντ Ράσελ, το ζεύγος Κιουρί και πολλοί άλλοι.

Από τη  μία, λοιπόν, οι Αινστάιν, Ράσελ, Κιουρί και από την άλλη οι Ιωαννίδης, Φρειδερίκη και … Τζήμερος.

Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο. Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, «η ταινία αισθητικά είναι άρτια». Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία», ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών. Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους. Δεν μας προξενεί όμως εντύπωση. Οι πρακτικές αυτές, πάνε χέρι-χέρι με τα "ιδανικά" που υπερασπίζεται φανατικά ο συγκεκριμένος. Δεν είναι τυχαίος ο οχετός σχολίων διάφορων χρυσαυγιτών «με πολιτικά», κάτω από την ανάρτησή του.

Ζούμε σε συνθήκες τεράστιας κλίμακας επίθεσης του συστήματος σε στοιχειώδη δικαιώματα του λαού στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες και στην ειρήνη. Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο. Με την έννοια αυτή, η τεράστια επίθεση που γίνεται στην ιστορική αλήθεια από όλους τους συστημικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δεν αφορά μόνο το παρελθόν των λαϊκών αγώνων. Αλλά και το παρόν και το μέλλον τους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ο φασισμός και οι κουστουμαρισμένοι προπαγανδιστές του δεν θα περάσουν.

Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – Κάτω τα χέρια από την ιστορία των αγώνων των λαών».

Η ανάρτηση του Θ. Τζήμερου

Δείτε την εμετική ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου στο Facebook:

«ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΡΟΣ Β'

Είσαι καθηγήτρια Γυμνασίου. Γυμνασίου, όχι Λυκείου. Δηλαδή οι μεγαλύτεροι μαθητές σου είναι 15 χρονών. Και με άλλες δύο συναδέλφισσες θέλετε να μυήσετε τα παιδιά στα μυστικά της 7ης Τέχνης. Τι θέμα θα διάλεγες; Σε ποια κατεύθυνση θα προέτρεπες να στραφούν τα εφηβάκια, να ερευνήσουν, να συλλογιστούν, να γράψουν σενάριο, να ζήσουν την εμπειρία του γυρίσματος, του μοντάζ, να καμαρώσουν στην οθόνη τον κόπο τους;

Οι συντρόφισσες του 8ου Γυμνασίου Πειραιά δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ. To θέμα το είχαν έτοιμο. Άλλωστε τι πιο φυσιολογικό, για παιδιά 13, 14, 15 ετών από το να γυρίσουν μια ταινία με τίτλο "Ξημερώνει στο Γεντί Κουλέ"! Φαντάζομαι και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

Θέμα της, η εκτέλεση ενός "ήρωα" της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου, του αμετανόητου κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη. Ό,τι πρέπει για να καλλιεργηθεί στα παιδιά κλίμα εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης στο οποίο τόσο ποντάρουν, κάνοντας τεμενάδες στο ΚΚΕ, οι ορθοπολιτικάριοι της ΝΔ, χωρίς να τους απασχολεί το τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία και πόσα αυγά του φιδιού εκκολάπτονται ετησίως.

Αυτή η ταινία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη, διότι αισθητικά είναι άρτια. Ενώ τους ληστές - ΑγιοΒασίληδες μπορείς να τους δεις και στον χαβαλέ (μολονότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση των "δημιουργών"), ετούτη εδώ, με τον υποβλητικό φωτισμό, τη μουσική και την επαγγελματικού επιπέδου, “ποιητική” φωτογραφία, σού περνάει το μήνυμα με ορό κατευθείαν στη φλέβα. Γιατί εκτελέστηκε ο Νικηφορίδης; Επειδή ήθελε την ειρήνη! Φαντάσου δηλαδή τι καθάρματα ήταν αυτοί που τον καταδίκασαν, θα σκέφτεται το 14χρονο. (Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας ήταν τότε, να μην το ξεχνάμε, ε;). Όχι επειδή ο ο Νικηφορίδης ως μαχητής του "δημοκρατικού στρατού" σκότωνε Έλληνες θέλοντας να επιβάλει στη χώρα σοβιετικό καθεστώς. Όχι επειδή, μολονότι η πατρίδα συγχώρεσε το νεαρόν της ηλικίας του και του έδωσε χάρη, αυτός και κάποιοι άλλοι ακόμα, προσπάθησαν να ξαναοργανώσουν αντάρτικο για να την ξανααιματοκυλήσουν.

Αν ψάξετε πληροφορίες για τον Νικηφορίδη στο διαδίκτυο, θα βρείτε εκατοντάδες αγιογραφίες, όλες της μιάς πλευράς. Ούτε μία της άλλης. Όλες με το ίδιο σενάριο: "αγωνίστηκε για την ειρήνη και τον σκότωσαν”. Το βιβλίο με την ιστορία του, που κυκλοφόρησε ο Καστανιώτης το 1988, έχει τον εύγλωττο τίτλο "Η εκτέλεση της ειρήνης". Ποιος, όμως, τους διαψεύδει; Ο ίδιος ο Νικηφορίδης! Στην απολογία του δήλωσε ξεκάθαρα: “Δεν πρόκειται από εμένα ν’ ακούσετε παρεσύρθην, φταίνε άλλοι κλπ. Είμαι αριστερός.” Κι όταν πήγαινε για εκτέλεση – ήταν ο μόνος της παρέας που καταδικάσθηκε σε θάνατο, οι άλλοι έπεσαν στα μαλακά – είπε ακόμα πιο ξεκάθαρα: “Πεθαίνω για τα ιδανικά του σοσιαλισμού”. Βέβαια, ήταν κι αυτός ακόμα ένα θύμα του Στάλιν, καθώς η “Έκκληση της Στοκχόλμης” για την οποία μάζευε υπογραφές ήταν ακόμα μια εγκληματική απάτη της Μόσχας (περισσότερα σε επόμενο post).

Σ’ αυτό, λοιπόν, το εντελώς σύγχρονο, ελπιδοφόρο για τον κόσμο του αύριο και ταιριαστό με τον ψυχισμό των 13/14/15χρονων θέμα, “δούλεψαν” οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, με τις 3 καθηγήτριές τους. Να μάθουμε και τα ονόματα των "εκπαιδευτικών", που άλλωστε τα μοστράρουν φαρδιά πλατιά στο τέλος, στους συντελεστές της ταινίας:…(ονόματα εκπαιδευτικών). Μπήκα στον κόπο και έψαξα τις πολιτικές απόψεις της πρώτης στο FB. Το έχει κλειστό, αλλά οι φωτογραφίες τα λένε όλα. Δείτε τις στα πρώτα 4 σχόλια.

Εσύ λοιπόν κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει. Ένας αδίστακτος μηχανισμός σταλινικής προπαγάνδας βυσσοδομεί στις τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, μολύνοντας τον εγκέφαλο των παιδιών με τους βίους αγίων της αριστεράς και γεμίζοντάς τα μίσος για τους άλλους, τους “φασίστες” που σκότωσαν το γελαστό παιδί. Συντρόφισσες, μια που η ομάδα σας έχει ροπή στα ιστορικά, σας προτείνω μερικά θέματα για τις επόμενες καλλιτεχνικές αναζητήσεις σας: “Ξημερώνοντας στο Κατύν” “Ξημερώνοντας στα Γκουλάγκ” “Βραδιάζοντας στην τρύπα του Φενεού” "Ξημεροβραδιάζοντας στον Μελιγαλά”.

Υ.Γ. Αισθάνομαι φρίκη που το 2020 αναγκάζομαι να γράφω για γεγονότα που συνέβησαν 70 χρόνια πριν. Ως πολίτης, πριν εμπλακώ στην πολιτική, τον εμφύλιο τον είχα εντελώς ξεχάσει. Ουδέποτε τον συζητούσαμε στις παρέες μας, κι όταν καμμιά ταινία του Αγγελόπουλου τον χρησιμοποιούσε ως υλικό, τη βλέπαμε – για ενημέρωση - και ελεεινολογούσαμε “ τς τς τς, μα τι αίσχη έγιναν τότε από όλους” και αλλάζαμε κουβέντα. Μπαίνοντας στην πολιτική, διαπίστωσα ότι μόνο οι δικές μας παρέες τον είχαν ξεχάσει. Οι άλλοι το δούλευαν υπόγεια το πράγμα, ετοιμάζοντας τη ρεβάνς. Ε, λοιπόν, "σύντροφε", όχι! Ως εδώ και μη παρέκει. Θα τα ξεχάσουμε αυτά αν τα ξεχάσουμε και οι δύο. Αφού όμως επιμένεις, λυπάμαι, δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Διότι δεν θέλω να τα ξαναζήσω, ενώ εσύ το επιδιώκεις».

tzimeros.jpg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές