Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Η υπουργός επέλεξε λάθος μέτωπο, λάθος πόλεμο και λάθος εχθρό» λέει ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφερόμενος στη Νίκη Κεραμέως

Την υπουργό Παίδείας Νίκη Κεραμέως «κατακεραυνώνει» με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

O Γιάννης Πρετεντέρης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «φάουλ» της υπουργού για την εξομοίωση των τίτλων ιδιωτικών κολεγίων με πτυχία ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ.

«Με άλλα λόγια, η υπουργός επέλεξε λάθος μέτωπο, λάθος πόλεμο και λάθος εχθρό. Δεν το λες και πολύ σοφό» καταλήγει στο άρθρο του.

Το άρθρο του Πρετεντέρη

Αναλυτικά, το άρθρο του:

Η Νίκη Κεραμέως κάνει κάποια καλά πράγματα στην παιδεία.

Αφενός έχει σπάσει τη «συνδιαχείριση» της εκπαίδευσης με τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο είναι αναμφισβήτητα θετικό για την εκπαίδευση.

Αφετέρου αντέκρουσε το μοντέλο μιας ιδεολογικής παιδείας με πιο εμβληματική την κατάργηση των προγραμμάτων σπουδών Ιστορίας. Θυμίζω ότι τα είχε επεξεργαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ μια επιτροπή υπό τον πανεπιστημιακό Πολυμερή Βόγλη. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Αστυνομία παντού. Και στα Πανεπιστήμια» υποστηρίζει ότι «αστυνόμευση και ελευθερία είναι δυο ασύμβατες έννοιες στα δημοκρατικά κράτη» («ΕφΣυν», 28/12).  Ενδιαφέρουσα ομολογουμένως άποψη αλλά μάλλον για ακτιβιστή της Αριστεράς.

Η Κεραμέως όμως έκανε κι ένα φάουλ – θα δούμε πόσο μεγάλο θα αποδειχτεί…

Αφενός εξομοιώνει τίτλους ιδιωτικών κολεγίων με πτυχία ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ. Γιατί όχι, αν το αξίζουν; Αλλά αφετέρου αφαιρεί από τους επαγγελματικούς φορείς την αρμοδιότητα να κρίνουν αν το αξίζουν. Δηλαδή τους αφαιρεί τον καθοριστικό ρόλο στην παροχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Το φάουλ είναι διπλό. Πρώτον, επειδή δημιουργεί την εντύπωση  ότι «αβαντάρει» τα ιδιωτικά κολέγια. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, πάντως δεν είναι δουλειά του κράτους να προωθεί το ιδιωτικό σε βάρος του δημοσίου.

Δεύτερον, επειδή μεταφέρει στο υπουργείο μια ευθύνη που οι επαγγελματικοί φορείς μια χαρά και χωρίς παρατράγουδα διεκπεραίωναν έως τώρα.

Κυρίως όμως είναι ένα φάουλ πολιτικό. Δημιουργεί ένα αχρείαστο μέτωπο σε κάτι που δεν υπήρχε λόγος, ούτε ανάγκη. Τη στιγμή μάλιστα που τα βασικά και ζωτικά μέτωπα της παιδείας χρειάζονται όλο το πολιτικό κεφάλαιο που η κυβέρνηση και η υπουργός μπορούν να διαθέσουν. Η κυβέρνηση τσακώνεται αναίτια και ακατανόητα με το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, όταν τα πανεπιστήμια ζουν περιστατικά βίας και ακροτήτων, πολιορκούνται από αδιανόητες απόψεις ακτιβιστών (όπως εκείνες που παρέθεσα) και διοικούνται από ανθρώπους που προσπαθούν να τα έχουν καλά ακόμη και με τα πιο ακραία αντικοινωνικά στοιχεία. Με άλλα λόγια, η υπουργός επέλεξε λάθος μέτωπο, λάθος πόλεμο και λάθος εχθρό.

Δεν το λες και πολύ σοφό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα