Σχολεία: Εκατοντάδες τα κενά στη Δυτ. Θεσσαλονίκη
Κενά εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητούν να καλυφθούν τώρα τα εκατοντάδες κενά στα Γυμνάσια τα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ και την Ειδική Αγωγή

Κενά εκπαιδευτικού προσωπικού. Αναλυτικός πίνακας όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαρτογραφεί τα κενά στα σχολεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αδιαφορούν για τα χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα και τα εκατοντάδες στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την προώθηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων με νομοθετήματα στη βουλή που αποκαλύπτουν τις βάρβαρες προθέσεις τους της αποδόμησης του  δημόσιου σχολείου και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων.

Δραματικό συνεχίζει να είναι το τοπίο με τα κενά γενικής παιδείας, στα Τμήματα Ένταξης, καθώς και με τα κενά στην Παράλληλη στήριξη που υπάρχουν στα σχολεία που ανήκουν στη δύναμη της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. (Δείτε πίνακα κενών)

  • Τα κενά στην γενική παιδεία και στις τεχνικές ειδικότητες είναι 83 (1.834 ώρες σε όλες τις ειδικότητες). Τα κενά στην ειδική αγωγή είναι 42 (26 Τμήματα Ένταξης, 16 Παράλληλη στήριξη).
  • Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής για την κάλυψη των αναγκών της Ενισχυτικής διδασκαλίας (Δυτική Θεσσαλονίκη 50 πέρσι), το ίδιο και για ορισμένες ειδικότητες στο Καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων (8 πέρσι). 
  • Στις προσφυγικές δομές στη Δυτική Θεσσαλονίκη έχουν προσληφθεί 8 αναπληρωτές για τις ΔΥΕΠ και κανένας για τα τμήματα υποδοχής (28 πέρσι).
  • Ελάχιστες είναι και οι προσλήψεις ψυχολόγων αναπληρωτών ΠΕ23 για τα σχολεία γενικής παιδείας. Τους 8 αναπληρωτές στη Δυτική Θεσσαλονίκη τους τοποθέτησαν τον καθένα σε πέντε σχολεία, κάθε μέρα και από ένα σχολείο!
βιβλία, ανάγνωση, μελέτη, διάβασμα

Τα κενά στην Ειδική αγωγή είναι περισσότερα γιατί η Διεύθυνση και η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ απέρριψε τις προτάσεις των σχολείων και μείωσε  τις ώρες διδασκαλίας που αντιστοιχούν σε κάθε παιδί που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Παράλληλης και στα Τμήματα Ένταξης.

  • Μείωσε τα Τμήματα Ένταξης από 182 σε 117.
  • Τα τωρινά κενά στα Τμήματα Ένταξης από 49 τα παρουσιάζουν 26.
  • Τα κενά στην παράλληλη στήριξη από 34 τα παρουσιάζουν 16.

Συμπεριφέρεται με αναλγησία απέναντι σε συναδέλφους που είναι ευπαθείς ομάδες και δεν τους ενέκρινε τις άδειές τους, ενώ αναγκάζει συναδέλφους που είναι σε καραντίνα και αναπληρωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν επιβεβαιωμένα προβλήματα να κάνουν τηλεκπαίδευση, αντί να προσλαμβάνει αναπληρωτές όπως είχε υποσχεθεί.

  • Τα κενά από ευπαθείς ομάδες μειώθηκαν στα μισά από 88 που ήταν στην αρχή.
  • Στη συνέχεια μειώθηκαν και άλλο από την κάλυψη κενών covid  με διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ.
  • Τα κενά για αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση, μετά τις μειώσεις που έχουν υποστεί και σε όλες τις ειδικότητες είναι 160 ώρες (δείτε πίνακα).  Τα κενά covid θα ήταν περισσότερα αν το Υπουργείο δεν άλλαζε τα αρχικά κριτήρια ένταξης των εκπαιδευτικών στις ευπαθείς ομάδες, βάζοντας σε κίνδυνο πολλούς συναδέλφους.

Εμπαίζουν συνολικά τους αναπληρωτές που τους έβαλαν να κάνουν αιτήσεις για τρίμηνες συμβάσεις και είτε τα ΠΥΣΔΕ τους τοποθετούν για να καλύπτουν κανονικά κενά, είτε τα κενά που προκύπτουν από άδειες ειδικού σκοπού ευπαθών ομάδων και προορίζονται για αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις δίνονται σε εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση ωραρίου.

Το Υπουργείο με μια απαράδεκτη τακτική εδώ και δύο μήνες έχει σταματήσει να προσλαμβάνει αναπληρωτές, προφανώς γιατί δεν του είναι απαραίτητοι για την μονιμοποίηση της απάτης της τηλεκπαίδευσης και λειτουργεί σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει τώρα στις προσλήψεις αναπληρωτών και να καλύψει όλα τα κενά, σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές.

Να μετατρέψει τις τρίμηνες συμβάσεις σε κανονικές. Να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα  προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως τα σωματεία μας προτείνουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Κενά σε ώρες και σε αναπληρωτές κατά ειδικότητα στη Γενική παιδεία και στην Εική αγωγή στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης

22/12/2020

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ειδικότητες

Κενά Γενικής

παιδείας

σε ώρες

Κενά Γενικής

παιδείας

αναπληρωτές

Κενά σε ώρες

covid**

για αναπλήρωση

ευπαθών ομάδων

 

Κενά Τμήματα

Ένταξης

 αναπληρωτές

 

Κενά

Παράλληλης

στήριξης

αναπληρωτές

 

ΠΕ01

98

4

21

 

 

ΠΕ02

225

10

48

13

9

ΠΕ03

73

3

1

5

3

ΠΕ04.01

80

4

 

3

1

ΠΕ04.02

17

1

 

2

1

ΠΕ04.04

45

2

 

2

1

ΠΕ04.05

25

1

 

1

1

ΠΕ05

73

3

 

 

 

ΠΕ06

193

9

10

 

 

ΠΕ07

105

5

13

 

 

ΠΕ08

16

1

 

 

 

ΠΕ11

139

6

13

 

 

ΠΕ78

44

2

4

 

 

ΠΕ79.01

70

3

13

 

 

ΠΕ80

60

3

4

 

 

ΠΕ81

14

1

10

 

 

ΠΕ82

72

3

26

 

 

ΠΕ83

49

2

 

 

 

ΠΕ84

23

1

 

 

 

ΠΕ86

173

8

5

 

 

ΠΕ87.01

23

1

 

 

 

ΠΕ87.02

51

2

2

 

 

ΠΕ87.03

23

1

 

 

 

ΠΕ87.04

23

1

 

 

 

ΠΕ87.05

23

1

 

 

 

ΠΕ88

18

1

 

 

 

Τεχνολογία

45

2

 

 

 

ΣΕΠ

34

2

 

 

 

Σύνολο

     1.834

           83

 

26

16

 

*Τα κενά στην Ειδική αγωγή είναι περισσότερα γιατί η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ απέρριψε τις προτάσεις των σχολείων. Δείτε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

**Τα κενά covid θα ήταν περισσότερα αν το Υπουργείο δεν άλλαζε τα αρχικά κριτήρια ένταξης των εκπαιδευτικών στις ευπαθείς ομάδες. Δείτε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την άρση της μονιμότητας, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει

Κεραμέως: Υπο συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τέλος τα δωρεάν σχολικά βιβλία; Από την υπουργό της φωτοτυπίας στην υπουργό της κάμερας!

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Η πιθανή ημερομηνία

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Στους οι φοιτητές και στην Ξάνθη
Στους οι φοιτητές και στην Ξάνθη
Οι φοιτητές διαδήλωσαν στην Ξάνθη, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους και ενάντια στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Στους οι φοιτητές και στην Ξάνθη
Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων
Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων
Στη διαδικτυακή παρουσία του νέου Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ συμμετείχε η Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Κεντρική προτεραιότητα η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων