Βάση εισαγωγής: Προεκλογική μας δέσμευση υπενθυμίζει ο Μητσοτάκης
Η καθιέρωση της βάσης εισαγωγής αποτελούσε προεκλογικη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο

Θερμή υποδοχή στις νές διατάξεις της κ.Κεραμέως για κλιμακούμενη βάση εισαγωγής και διπλά μηχανογραφικά στα ΑΕΙ αλλά και για τη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, έκανε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητούνται, ανάμεσα σε άλλα, και αυτά τα νέα σχέδια νομοθετημάτων στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με τις νές πρωτοβουλίες της υπουργού Παιδείας:

Οι διατάξεις αυτές αναβαθμίζουν τόσο τις σπουδές  όσο και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Υπενθυμίζω ότι η καθιέρωση της βάσης εισαγωγής αποτελούσε και προεκλογικη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας καθώς εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Επίσης η πρόβλεψη για μικρότερο αριθμό τμημάτων που θα επιλέγουν οι υποψήφιοι στα (σ.σ.αρχικά) μηχανογραφικά,  κατευθύνει  τα νεα παιδια σσε τμήματα όπου πραγματικά επιθυμούν να σπουδάσουν. Υπενθυμίζω εδώ ότι ποσοστό  30% των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια δεν αποφοιτά ποτέ...

Ακόμα, μετά από την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό ασυλο, ενισχύονται οι διατάξεις κατά της ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων, οι οποίοι θα εποπτεύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα και ιδρύεται Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από ειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να θωρακίζεται το άσυλο των ιδεών και της γνώσης από βίαιες  επιθέσεις.

Κομματική συμφωνία, κοινωνική διαφωνία

Όσον αφορά στην πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία η υπουργός Παιδείας αναμένεται να λάβει την αποδοχή των συναδέλφων της υπουργών. Πρότερα όμως έχει λάβει την καθολική διαφωνία των Πρυτάνεων οι οποίοι έστειλαν ένα "ηχηρό" όχι στην υπουργό.  Το ίδιο αρνητική είναι και η στάση καθηγητών και φοιτητών των ελληνικών πανεπιστημίων.

Η υπουργός Παιδείας βρήκε την ίδια αντίσταση και για τις προτάσεις της για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αντιδρούν στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μεσούσης της πανδημίας και τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν από τη φετινή χρονιά. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021 θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα ή όχι. Παρόλα αυτά ο στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να εφαρμοσθεί από φέτος, παραβλέποντας το γεγονός ότι τα μαθήματα διεξάγονται μέσω τηλεκπαίδευσης και μεσούσης της πανδημίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για μαθητές Λυκείων
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η πλήρης ενημέρωση των μαθητών της Γ’ Λυκείου και υποψήφιων φοιτητών για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για μαθητές Λυκείων
αουσβιτς
Έρωτας στα χρόνια της Κόλασης: Ο SS που αγάπησε την Εβραία στο Άουσβιτς – Το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας τους
Ο πόλεμος τελείωσε κι ο έρωτας χάθηκε
Έρωτας στα χρόνια της Κόλασης: Ο SS που αγάπησε την Εβραία στο Άουσβιτς – Το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας τους