golearn-engl_970-250
μαθητής, ανάγνωση, μελέτη, σχολείο, ειδική αγωγή
Ειδικά Σχολεία - Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής διαμαρτύρεται για τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων στη Δυτική Αττική

Ειδικά Σχολεία - Στα σχολεία της ειδικής αγωγής που βρίσκονται στους πληττόμενους Δήμους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό εξακολουθούν να πηγαίνουν κανονικά.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στους πληττόμενους Δήμους της Δυτικής Αττικής (ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ελευσίνας, 1ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Ελευσίνας & ΚΕΣΥ Δυτικής Αττικής).

Κατά τη διάρκεια εξάπλωσης του δεύτερου και ισχυρότερου, μέχρι στιγμής, επιδημικού κύματος, τα Ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, συλλόγων & ομοσπονδιών τα μέτρα πρόληψης είναι ανεπαρκή.

Αυτό είναι κάτι που το βιώνουμε καθημερινά, καθώς ζούμε με την αγωνία για το «πότε», και όχι πλέον για το «αν», θα βρεθεί κάποιο νέο θετικό κρούσμα στις εκπαιδευτικές μονάδες. Τα κρούσματα στα Ειδικά σχολεία και στα ΚΕΣΥ που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, αυξάνονται συνεχώς.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Δυτική Αττική με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε, με απόγνωση και θυμό, πως καμία μέριμνα δεν ελήφθη για τις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Η περιοχή έχει προφανώς σοβαρή διασπορά στην κοινότητα και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, οι μαθητές των Ειδικών σχολείων έχουν εύθραυστη υγεία, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν φοράνε μάσκα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής υγιεινής και είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σωματική απόσταση από το προσωπικό.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος μαθητικού πληθυσμού των ΣΜΕΑΕ των συγκεκριμένων περιοχών προέρχεται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως Ρομά. Τέλος, ο μαθητικός πληθυσμός που επισκέπτεται τα ΚΕΣΥ συνεχώς αλλάζει, καθιστώντας το επιδημιολογικό προφίλ τους επικίνδυνο και αφιλόξενο.

Η λήψη τέτοιων αποφάσεων γίνεται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου.

Με κανένα μαθηματικό τύπο και με κανένα μοντέλο προσομοίωσης δεν είναι δυνατόν να προκύψει ότι είναι τόσο μείζονος και ζωτικής σημασίας η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ελάχιστες μέρες ακόμα.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αυξημένη

α) η πιθανότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων και

β) η ευπάθεια και η τρωτότητα των εκπαιδευτικών δομών και των πληθυσμών της.

μαθήτρια

Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως και να αιτιολογήσετε την απόφασή για συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και του ΚΕΣΥ της Δυτικής Αττικής, σε σχέση με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την περιοχή, δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα ειδικά σχολεία μετακινούνται και αναμειγνύονται μαθητές και από άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ορατό τον κίνδυνο για διασπορά του ιού.

Δεν υπάρχει άλλο σενάριο στη σφαίρα της λογικής για να εξηγήσει την κατάσταση αυτή, εκτός αυτού της παράλειψης. Έτσι λοιπόν σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη και τις ιδιαιτερότητες των Ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ και σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα, έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Ευχαριστούμε για την προσοχή,

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Με εκτίμηση,


Σχολεία ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη

Ειδική Αγωγή: Να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Αυτό ζητούν εδώ και καιρό τα σχολεία ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης ζητούν την άμεση αναστολή λειτουργίας των σχολείων με την εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Εισερχόμαστε στην τρίτη εβδομάδα αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και, ενώ έχουν πλέον προστεθεί και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοικτά, γεγονός που υποθάλπτει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τις/τους μαθήτριες/ές  όσο και για το προσωπικό του σχολείου, τους οποίους παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω.

Το σχολείο μας δέχεται μαθητές από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης καθώς και εκτός αυτού. Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορεία, mini bus και ταξί, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους μεγάλης διασποράς του ιού. Σημειώνεται επίσης ότι η ηλικία των μαθητών μας κατά μέσω όρο είναι 19 ετών, ηλικία όπου έχει εξακριβωθεί η μεγάλη μεταδοτικότητα της νόσου  και το γεγονός αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

υπερπανσεληνος
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του...
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»
Δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί ποιος χρησιμοποιεί το παράνομο λογισμικό το Predator στη χώρα μας και δεν είναι δυνατόν η ίδια η ΕΥΠ να μην γνωρίζει...
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»
Δεκαπενταύγουστος: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Τι αναμένουμε για την Αττική - Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο
Δεκαπενταύγουστος: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις