Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
νικη κεραμεως μονιμοι διορισμοί
Έρχονται νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για το 2021 καθώς περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό

Νέοι 10500 Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Για πότε δρομολογήθηκαν

Η Υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε 5.250 μόνιμες προσλήψεις - διορισμούς για το  σχολικό έτος 2020-21 και άλλες 5250 το σχολικό έτος 2021-22.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση έρχονται να προστεθούν στους 4.500 που έγιναν το 2020 στην Ειδική Αγωγή που ήταν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν έπειτα από δέκα χρόνια στην Εκπαίδευση

Σημείωσε ότι «οι μόνιμοι αυτοί διορισμοί, που καλύπτουν σημαντικές ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έρχονται να προστεθούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που υλοποιήσαμε φέτος, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας στον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης

Παράλληλα η Νίκη Κεραμώς έκανε λόγο για αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας το 2021 κατά 142 εκ. ευρώ κατά την παρουσίασή της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό της ερχόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας η αύξηση 2,5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναφέρθηκε στις τρεις βασικές παραμέτρους του προϋπολογισμού για την Παιδεία το 2021.

Μόνιμοι διορισμοί Γενικής Εκπαίδευσης

Η Υπουργός αναφέρθηκε σε μία «καινοτομία για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία» που εμπεριέχει ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2021: «10.500 μόνιμους διορισμούς στη γενική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενισχύουμε το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζουμε τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης.».

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

«Φέτος ήταν μία χρονιά με μέγιστη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων, καθώς, επιπλέον των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, προσλήφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών, που ξεπέρασαν τις 50.000, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.» σημείωσε

νικη κεραμέως ομιλία για προυπολογισμό και διορισμούς εκπαιδευτικών

Επιχορηγήσεις στα Πανεπιστήμια - Χρηματοδότηση

 «Οι επιχορηγήσεις προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για λειτουργικές δαπάνες, κατά 5.780.000 €.

Επιπλέον, εγκρίνουμε αυτές τις ημέρες έκτακτη επιχορήγηση για τα Πανεπιστήμιά μας ύψους 16 εκ. €, και πάλι στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων όπως και πέρυσι. [….]

Αύξηση επίσης κατά 3.000.000 € σημειώνεται στην εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία. Η προνοιακή αυτή μέριμνα συνδυάζεται επίσης με εξορθολογισμό στο σύστημα των μετεγγραφών»

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

«Στο ευρύτερο πλαίσιο της μέριμνάς μας για την εκπαιδευτική κοινότητα εν μέσω πανδημίας, αυξήσαμε το στεγαστικό επίδομα, ενώ καλύπτουμε και την επιδότηση εισιτηρίου, καθιστώντας τη μεταφορά εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από την κατοικία τους στην έδρα της εκπαιδευτικής δομής δωρεάν.

Για τον ΔΟΑΤΑΠ

Αυξάνεται, επίσης, η χρηματοδότηση του ΔΟΑΤΑΠ, καθώς συνεχίζουμε τη μεταρρύθμιση ενός φορέα που συνιστά πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, ένα καίριο εργαλείο ανάσχεσης του “brain drain”.»

Κονδύλια για την Εκπαίδευση

Ενδεικτικά, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε τα 100,6 εκ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τα 561,2 εκ. για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σημείωσε και την ενίσχυση, σε επίπεδο δράσεων, του ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, της ενισχυτικής διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και προσφυγοπαίδων στο εκπαιδευτικό σύστημα, της μαθητεία ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ. 

Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών

Επίσης, μεταξύ άλλων, αυξάνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, της υποστήριξης σχολικών Μονάδων από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, της πληρωμής αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω κορωνοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία