kerameos
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Δυστυχώς έχει χαθεί το νήμα επικοινωνίας με την υπουργό, έχουμε να επικοινωνήσουμε από 8 Οκτωβρίου

Σε πλήρη ρήξη βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας με την Ομοσπονδία των καθηγητών.

Η ΟΛΜΕ πήγε να συζητήσει με την υπουργό Παιδείας για την τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων, αλλά..."έφαγε πόρτα" από τη Νικη Κεραμέως, η οποία αρνήθηκε να συναντήσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Εκπρόσωπός της αντιπρότεινε να δεχθεί μόνο 3 άτομα του προδρείου, όχι η ίδια ή η πολιτική ηγεσία, αλλά  η γενική γραμματέας του υπουργείου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας την σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας
κα Κεραμέως και να συζητηθούν τα επείγοντα θέματα:

1.    Προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
2.      Την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των
εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
3.      Τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το κατατεθέν νομοσχέδιο για την
Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η συνάντηση που δεν έγινε

Οπως ενημερωσε το alfavita.gr μέλος του ΔΣ,η Ομοσπονδία μετά από την άρνηση Κεραμέως να τους δεχθεί, αντιπρότεινε να γίνουν συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία και 5 μέλη της ΟΛΜΕ (όσα και οι παρατάξεις) αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό, οπότε η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Αναμένεται καταγγελτική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μας λέει το μέλος του ΔΣ κ.Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Χθες, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Θ.Τσούχλος, μιλώντας στο ΝΕΤ 24, είχε πει: "Δυστυχώς εχει χαθεί νήμα επικοινωνίας με την υπουργό, έχουμε να επικοινωνήσουμε από 8 Οκτωβρίου, έχουν περασει 2 ολόκληροι μήνες. Δεν είναι θετικό αυτό το βήμα. Εδώ και δύο εβδομάδες ζητήσαμε να συναντηθούμε και δεν πήραμε απάντηση, γιαυτό το επικαιροποιήσαμε δηλώνοντας ότι αύριο 1μμ θα βρισκόμαστε στην πόρτα του υπουργείου για συνάντηση και πάλι δεν πήραμε απάντηση, ενώ όλες τις άλλες φορές είχαμε επικοινωνία. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η απάντηση και είναι αρνητικό για την ηγεσία του υπουργείου να μη συναντήσει την ΟΛΜΕ"

UPD: Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Νέα άρνηση της υπουργού Παιδείας να συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, αίτημα στο οποίο ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Σήμερα 3.12.20, αντιπροσωπεία του ΔΣ, όπως είχε ανακοινώσει από την 1η Δεκεμβρίου, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε η αστυνομία, η οποία έσπευσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και πόσοι θα παραστούν στο ΥΠΑΙΘ, παρά η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, οι οποίες αρνήθηκαν να δεχθούν συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Η έλλειψη διαλόγου και η αντιδημοκρατικότητα αποτελούν πλέον πάγια τακτική του ΥΠΑΙΘ, παρότι τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης παραμένουν, μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν λαμβάνονται, τα χιλιάδες κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις και τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και ενώ τα παραπάνω ζητήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, κατέθεσε, και πάλι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για το οποίο επίσης αρνείται να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.

Δείτε τι είπε ο Θ.Τσούχλος:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής