Προσλήψεις αναπληρωτών: Χιλιάδες κενά στα σχολεία διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Ζητά χρονοδιάγραμμα προσλήψεων
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών

 Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, έπειτα από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου ΦίληΜερόπης Τζούφη και της βουλευτού Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς του υπουργείου Παιδείας αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή.

Επίσης τονίζουν πως ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακόμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως λόγω των χιλιάδων κενών, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν εξηγήσεις από την αρμόδια υπουργό για τους λόγους που δεν έχει καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών, καθώς και σαφές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών στην ειδική, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την παράλληλη στήριξη και τις τάξεις υποδοχής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολείο στο Ιράν
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον βομβαρδισμό σχολείου στο βόρειο Ιράν – Ένας έφηβος νεκρός, σφαγή 171μαθητριών στη Μινάμπ
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
«Επιχειρούν να εμφανίσουν το συμβάν ως αποκύημα φαντασίας» - Η Ένωση Συλλόγων Γονέων απαντά στη Δημοτική Αρχή μετά τη διάψευση περί ηλεκτροπληξίας...
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
Γιώργος Κόσυβας
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών
Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αττικής αποχαιρετούν τον αγαπητό μαθηματικό και παιδαγωγό, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών