Σοφία Ζαχαράκη: Έρχονται νέες προσλήψεις αναπληρωτών και στην Παράλληλη Στήριξη
Συζήτηση στη Βουλή για τα Ειδικά σχολεία και τις ανάγκες σε προσωπικό, κτηριακές υποδομές και όρους ασφαλούς λειτουργίας

Νεες προσλήψεις αναπληρωτών για την Παράλληλη Στήριξη προανήγγειλε σήμερα το πρωί μιλώντας στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ.Ζαχαράκη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Ιωάννη Δελή με θέμα τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας με συνθήκες ασφαλείας, απάντησε ως εξής:

"Εγιναν  οι πρώτοι διορισμοί, 4.500 εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ διορίστηκαν για πρώτη φορά  και νωρίτερα από ποτέ. Τώρα έχουμε 5.800 αναπληρωτές συν τους μόνιμους που τοποθετήθηκαν νωρίς. Πάνω απο 300 εκ. περισσότερες πιστώσεις για να διευρυνθούν τα Ολοήμερα και επιπλέον, θα υπάρξει επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών για να καλύψουμε και τις λίγες ανάγκες που έχουν απομείνει στην Παράλληλη Στήριξη. Ολα τα βιβλια είναι προσβάσιμα μεσω Διόφαντου και για τα παιδιά με προβλήματα ακοής εχουμε για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική τηλεόραση και μαθήματα στη νοηματική. Προχωράμε βήμα-βήμα, μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε και τα κτηριακά προβλήματα άμεσα αλλά αυτά δε λύνονται σε λίγους μήνες. Θα χτενίσουμε την Ελλάδα να δούμε τις  ανάγκες και σε συνεργασία με τα άλλα υπουγείου θα βάλουμε τις βάσεις για να τα λύσουμε, αλλά δεν έχουμε μαγικά ραβδάκια" 

Προουμένως ο κ.Δελής είχε αναφέρει σειρά ειδικών σχολείων με σοβαρά κτηριακά προβλήματα και είχε ζητήσει να συνεχιστεί η δια ζώσης λειτουργία όχι μόνο των ειδικών αλλά όλων των σχολείων, αλλά με μέτρα ασφαλείας και ιχνηλατίσεις. Κατήγγειλε μάλιστα την "αυταρεσκεια της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από τα ζητήματα αυτά, η οποία συγκρουεται μετην πραγματικοτητα, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή, που αν για όλους τα πράγματα ειναι δύσκολα, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα είναι για αυτα τα παιδιά"

Η κ.Ζαχαράκη απάντησε ότι σήμερα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού 29 ειδικά σχολεία (ήταν 32) αλλά σε σχέση με το πλήθος των κρουσμάτων στην κοινωνία, εκτίμησε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;