Τοποθετήσεις αναπληρωτών: «Δεν μας ικανοποιεί η απάντηση της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης», δηλώνουν εκπαιδευτικοί
Ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δηλώνει για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών πως η απάντηση της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης δεν ικανοποιεί το σωματείο.

Αναλυτικά:

Η απάντηση που λάβαμε σχετικά με τις οριστικές τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών, τόσο κατά τη συνάντησή μας ως Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη Διευθύντρια της ΔΔΕ την Τρίτη στις 10/11/2020 όσο και με το απαντητικό έγγραφο που κοινοποίησε στα σχολεία, δε μας ικανοποιεί.

Προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά αποκρύπτει το ουσιώδες. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών δεν έγιναν με τη σειρά κατάταξης του πίνακα ΑΣΕΠ όπως ρητά αναφέρεται στην ΥΑ104627/ΓΔ5/7-8-2020, αλλά με όλους τους περιορισμούς για τις «ανάγκες της υπηρεσίας». Όπως καταγγείλαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν με βάση το «κούμπωμα» του υποχρεωτικού τους ωραρίου με το ωράριο του σχολείου ή της ομάδας σχολείων που συγκροτήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αναπληρωτές  να τοποθετούνται σε σχολεία που ούτε καν δήλωσαν ή ήταν χαμηλά στις προτιμήσεις τους και στα σχολεία που δήλωσαν να έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι  που στη σειρά κατάταξης ήταν πιο πίσω, ακόμη και σε μεταγενέστερη φάση πρόσληψης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυθαιρεσίας είναι η τοποθέτηση στο κενό 32 ωρών ΠΕ02 του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Το κενό έσπασε αυθαίρετα σε ένα κενό 23 ωρών και σε ένα κενό 9 ωρών. Στο κενό των 9 ωρών του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, αφού ομαδοποιήθηκε με τα κενά 9 ωρών του 30ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και 2 ωρών του 3 ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε συνάδελφος με υποχρεωτικό ωράριο 20 ωρών και σειρά κατάταξης 122 στο πίνακα αναπληρωτών που προσλήφθηκε στην Α΄ Φάση. Να αναφέρουμε ότι το κενό των 23 ωρών του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης το δήλωσε συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 995 στο πίνακα αναπληρωτών, αλλά επειδή δεν συνέπιπτε με το υποχρεωτικό της ωράριο 21 ωρών, δεν της δόθηκε και τοποθετήθηκε στο ΓΕΛ Επανομής (εκτός Θεσσαλονίκης ) υποχρεωτικά.

Στο κενό των 23 ωρών 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε τελικά συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 1106 στο πίνακα αναπληρωτών που προσλήφθηκε στην Γ΄ Φάση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παράνομης μεθόδευσης ο συνάδελφος που ήταν πρώτος στην σειρά κατάταξης τοποθετήθηκε σε τρία σχολεία, η δεύτερη τοποθετήθηκε σε σχολείο της Επανομής και η τρίτη τοποθετήθηκε εξ ολοκλήρου στο 12ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Σε άλλη περίπτωση, συνάδελφος αναπληρωτής ΠΕ03 με σειρά κατάταξης 189 στο πίνακα αναπληρωτών που προσλήφθηκε στην Α΄ Φάση, δήλωσε το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και δεν τοποθετήθηκε στο σχολείο αυτό γιατί δεν συνέπιπτε το μεγαλύτερο κενό του σχολείου με το υποχρεωτικό του ωράριο και στην θέση τοποθετήθηκε συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 1074 στο πίνακα αναπληρωτών που προσλήφθηκε στην Β΄ Φάση.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος τοποθέτησης των συναδέλφων είναι να γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το άρθρο 10.α της Υ.Α.104627/ΓΔ5/7-8-2020: “10. α. Αποκλειστικό κριτήριο τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. σε σχολεία της ίδιας περιοχής πρόσληψης αποτελεί η σειρά κατάταξης στους αξιολογικούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., βάσει της οποίας και διενεργήθηκε η πρόσληψη. Ειδικά στην Ε.Α.Ε., κατά τη διαδικασία τοποθέτησης προηγούνται οι προσληφθέντες από τους κύριους πίνακες, ακολουθούν αυτοί από τους επικουρικούς και, έπονται αυτοί από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης.”

Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η Διευθύντρια της ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης απαιτεί από την Α΄ ΕΛΜΕ τα πρακτικά του ΔΣ και ποιος ψήφισε τι, σε σχέση με την ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΛΜΕ για τις τοποθετήσεις! Η πράξη αυτή αποτελεί προκλητική προσπάθεια παρέμβασης της Διοίκησης στη λειτουργία και τις αποφάσεις του σωματείου, για την οποία δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα. Την πληροφορούμε ότι είναι προϊσταμένη της υπηρεσίας και όχι του σωματείου. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να της δώσουμε τα πρακτικά ούτε να της πούμε ποιος ψήφισε τι. Η ανακοίνωση έχει υπογραφές και δεν είναι ανώνυμη. Ούτε πρόκειται να μας εκφοβίσει μ’ αυτό. Τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν τη θεσμική συνεργασία που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ Διοίκησης και σωματείου και όχι η διεκδίκηση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε να γίνει επανατοποθέτηση των συναδέλφων μας με βάση τη σειρά κατάταξης, την φάση πρόσληψής τους και την δήλωσή τους επί του συνόλου των κενών της Διεύθυνσης.

Απαιτούμε δημοσιοποίηση όλων των κενών και τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας σε όλες τις τοποθετήσεις με βάση μόρια.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Όσκαρ Ουάιλντ: Είναι λυπηρό να το σκέφτεται κανείς, αλλά η μεγαλοφυΐα διαρκεί περισσότερο από την ομορφιά
Όσκαρ Ουάιλντ: Είναι λυπηρό να το σκέφτεται κανείς, αλλά η μεγαλοφυΐα διαρκεί περισσότερο από την ομορφιά
Ο χαρισματικός συγγραφέας φεύγει από τη ζωή σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου του 1900
Όσκαρ Ουάιλντ: Είναι λυπηρό να το σκέφτεται κανείς, αλλά η μεγαλοφυΐα διαρκεί περισσότερο από την ομορφιά
Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοθετικές πρωτοβουλίες παρουσιάζει η Κεραμέως
Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοθετικές πρωτοβουλίες παρουσιάζει η Κεραμέως
Δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες αναμένεται να  παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 11:00 το...
Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοθετικές πρωτοβουλίες παρουσιάζει η Κεραμέως
Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου
Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης από σήμερα Δευτέρα 30/11 έως και την Παρασκευή 4/12/2020
Μαθαίνουμε στο σπίτι: Το πρόγραμμα της εβδομάδας 30 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου