Κλειστά Δημοτικά, Νηπιαγωγεία: Στις 12:00 η ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας
Σήμερα Σάββατο θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε αγωνία βρίσκονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για το αν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Η συνεδρίαση των ειδικών που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής εισηγήθηκε το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  Χρύσας Βαϊνανίδη το χθεσινό αλαλούμ προκλήθηκε από τις "διαρροές" από το Μέγαρο Μαξίμου

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, τις διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν αλλά μετά έκλεισαν Γυμνάσια-Λύκεια, τα «παρατράγουδα» με την τηλεκπαίδευση που το σύστημα τη μια «πέφτει» και την άλλη υπολειτουργεί, το λιγότερο που χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς είναι να έρχονται αντιμέτωποι με νέες «κυβερνητικές γκάφες» που δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα. 

Το υπουργείο οδηγείται υποχρεωτικά στο κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επειδή, διαρκώς,  ανεβαίνει ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες εμφανίζονται κρούσματα COVID, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή ολόκληρου του Σχολείου. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας (ολόκληρου σχολείου ή τμημάτων) 361 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα:

263 Δημοτικά

75 Νηπιαγωγεία

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα