Τηλεκπαίδευση: «Δεν βαίνουν όλα καλώς, πείτε στο υπουργείο Παιδείας»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ανύπαρκτη η πιστοποίηση των μαθητών στην πλατφόρμα του webex» αναφέρει στο alfavita.gr καθηγήτρια που θίγει το ζήτημα των διαρροών συνδέσμων της διαδικτυακής τάξης

Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με επιστολή της στο Alfavita (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας), θίγει το ζήτημα της πιστοποίησης των μαθητών στην πλατφόρμα του webex, την οποία χαρακτηρίζει «ανύπαρκτη». 

Ειδικότερα, η καθηγήτρια εξηγεί ότι όποιος έχει το σύνδεσμο της διαδικτυακής τάξης μπορεί να κάνει αίτημα συμμετοχής και ότι το όνομα των συμμετεχόντων μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Αποτέλεσμα; Να παρατηρείται το φαινόμενο για διαρροών των συνδέσμων σε άσχετο προς την κάθε τάξη, κόσμο.

Προσθέτει επίσης ότι πολλοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν το όνομα μαθητών της τάξης, οπότε οι εκπαιδευτικοί τους δέχονται, για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι δεν είναι μαθητές της τάξης και να τους αποβάλλουν, χάνοντας επιπλέον διδακτικό χρόνο. 

«Μπορείτε σας παρακαλώ, να αναδείξετε το θέμα γιατί δεν βαίνουν όλα καλώς, όπως διατείνεται το υπουργείο;» καταλήγει η εκπαιδευτικός.

Ακολουθεί η επιστολή:

Είμαι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ήθελα να θίξω το θέμα της πιστοποίησης των μαθητών στην πλατφόρμα του webex, η οποία είναι ανύπαρκτη.

Σας παραθέτω το τμήμα των οδηγιών του υπουργείου για το πώς μπαίνουν οι μαθητές:

«...Θα εμφανιστεί η «προσωπική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας». Κάτω από το όνομά σας θα βρείτε τον διαδικτυακό σύνδεσμο της αίθουσας. Για παράδειγμα, για τον χρήστη konstantinos που είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η διεύθυνση της αίθουσας θα έχει τη μορφή:
https://minedu-primary.webex.com/meet/konstantinos

Τον σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να τον κοινοποιείτε στους μαθητές σας με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο, έτσι ώστε να εισέλθουν στη δική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τον κοινοποιήσετε στους μαθητές σας είτε με e-mail είτε με ανάρτηση στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) https://e-class.sch.gr ή στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr (κοινοποίηση στον τοίχο της κυψέλης της τάξης σας)

***

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα."

 

Στην ουσία, όποιος έχει το σύνδεσμο μπαίνει, κι επιπλέον το όνομα των συμμετεχόντων μπορεί να είναι οποιοδήποτε, οπότε παρατηρείται το φαινόμενο για διαρροές συνδέσμων σε άσχετο προς την κάθε τάξη, κόσμο. Επίσης, μπορεί όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα του μαθητή, για να μπει, οπότε τον αποδεχόμαστε για να δούμε μετά ότι είναι κάποιος άλλος κι όχι ο μαθητής μας και να τον αποβάλλουμε στη συνέχεια, διαδικασία η οποία "κλέβει" κι από το χρόνο μας.

Μπορείτε σας παρακαλώ, να αναδείξετε το θέμα γιατί δεν βαίνουν όλα καλώς, όπως διατείνεται το Υπουργείο;

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί η κατάθεση υπογραφών στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Καρυστιανού
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Στον Άρειο Πάγο η Καρυστιανού για την ιδρυτική διακήρυξη
Η Μαρία Καρυστιανού καταθέτει καταστατικό, έμβλημα και τις απαραίτητες υπογραφές για την αναγνώριση του κόμματος
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Στον Άρειο Πάγο η Καρυστιανού για την ιδρυτική διακήρυξη
Πανελλαδικές πανελλήνιες
Πανελλαδικές: Δεν είναι «ιερό σύστημα», είναι επιλογή μιας άλλης εποχής
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να περάσει απότομα από το ένα άκρο στο άλλο, χρειάζεται όμως να ξεκινήσει μια σοβαρή μεταρρύθμιση
Πανελλαδικές: Δεν είναι «ιερό σύστημα», είναι επιλογή μιας άλλης εποχής
Αλέξης Π. Μητρόπουλος, Πανεπιστημιακός-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ
Αλέξης Μητρόπουλος: 90 δισ. ευρώ έχασαν οι συνταξιούχοι από το «μνημόνιο Τσίπρα»
90 δις € έχασαν οι συνταξιούχοι από το «μνημόνιο Τσίπρα» και τον νόμο Κατρούγκαλου, την περίοδο 2015 - 2025
Αλέξης Μητρόπουλος: 90 δισ. ευρώ έχασαν οι συνταξιούχοι από το «μνημόνιο Τσίπρα»