Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Ανύπαρκτη η πιστοποίηση των μαθητών στην πλατφόρμα του webex» αναφέρει στο alfavita.gr καθηγήτρια που θίγει το ζήτημα των διαρροών συνδέσμων της διαδικτυακής τάξης

Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με επιστολή της στο Alfavita (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας), θίγει το ζήτημα της πιστοποίησης των μαθητών στην πλατφόρμα του webex, την οποία χαρακτηρίζει «ανύπαρκτη». 

Ειδικότερα, η καθηγήτρια εξηγεί ότι όποιος έχει το σύνδεσμο της διαδικτυακής τάξης μπορεί να κάνει αίτημα συμμετοχής και ότι το όνομα των συμμετεχόντων μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Αποτέλεσμα; Να παρατηρείται το φαινόμενο για διαρροών των συνδέσμων σε άσχετο προς την κάθε τάξη, κόσμο.

Προσθέτει επίσης ότι πολλοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν το όνομα μαθητών της τάξης, οπότε οι εκπαιδευτικοί τους δέχονται, για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι δεν είναι μαθητές της τάξης και να τους αποβάλλουν, χάνοντας επιπλέον διδακτικό χρόνο. 

«Μπορείτε σας παρακαλώ, να αναδείξετε το θέμα γιατί δεν βαίνουν όλα καλώς, όπως διατείνεται το υπουργείο;» καταλήγει η εκπαιδευτικός.

Ακολουθεί η επιστολή:

Είμαι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ήθελα να θίξω το θέμα της πιστοποίησης των μαθητών στην πλατφόρμα του webex, η οποία είναι ανύπαρκτη.

Σας παραθέτω το τμήμα των οδηγιών του υπουργείου για το πώς μπαίνουν οι μαθητές:

«...Θα εμφανιστεί η «προσωπική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας». Κάτω από το όνομά σας θα βρείτε τον διαδικτυακό σύνδεσμο της αίθουσας. Για παράδειγμα, για τον χρήστη konstantinos που είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η διεύθυνση της αίθουσας θα έχει τη μορφή:
https://minedu-primary.webex.com/meet/konstantinos

Τον σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να τον κοινοποιείτε στους μαθητές σας με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο, έτσι ώστε να εισέλθουν στη δική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τον κοινοποιήσετε στους μαθητές σας είτε με e-mail είτε με ανάρτηση στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) https://e-class.sch.gr ή στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr (κοινοποίηση στον τοίχο της κυψέλης της τάξης σας)

***

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα."

 

Στην ουσία, όποιος έχει το σύνδεσμο μπαίνει, κι επιπλέον το όνομα των συμμετεχόντων μπορεί να είναι οποιοδήποτε, οπότε παρατηρείται το φαινόμενο για διαρροές συνδέσμων σε άσχετο προς την κάθε τάξη, κόσμο. Επίσης, μπορεί όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα του μαθητή, για να μπει, οπότε τον αποδεχόμαστε για να δούμε μετά ότι είναι κάποιος άλλος κι όχι ο μαθητής μας και να τον αποβάλλουμε στη συνέχεια, διαδικασία η οποία "κλέβει" κι από το χρόνο μας.

Μπορείτε σας παρακαλώ, να αναδείξετε το θέμα γιατί δεν βαίνουν όλα καλώς, όπως διατείνεται το Υπουργείο;

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)