Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Αν δεν ήταν για γέλια, θα ήταν για κλάματα...»

Την πλήρη «ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής τεχνολογικής υποδομής, για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, σημειώνοντας πως «τις πρώτες ώρες του lockdown για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούσαν να συνδεθούν, το CISCO WEBEX (ευγενική χορηγία της αμερικάνικης πολυεθνικής βεβαίως-βεβαίως), κατέρρευσε».

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο «οι χρόνοι απόκρισης ήταν τόσο δραματικά αργοί, που ούτε email δεν μπορούσε κάποιος να δει». «Αναρωτιόμαστε αλήθεια, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια για την περιβόητη ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών, που ακούμε εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις; διερωτάται η ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Τις πρώτες ώρες του lockdown για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούσαν να συνδεθούν, το CISCO WEBEX (ευγενική χορηγία της αμερικάνικης πολυεθνικής βεβαίως-βεβαίως), κατέρρευσε. Από κοντά και το ΠΣΔ, που οι χρόνοι απόκρισης ήταν τόσο δραματικά αργοί, που ούτε email δεν μπορούσε κάποιος να δει.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η πλήρης ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής τεχνολογικής υποδομής, για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Όπως και το Μάρτιο, έτσι και τώρα, τα πάντα "κόλλησαν"...

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν πήρε όλους αυτούς τους μήνες κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά, για να βελτιωθούν οι υποδομές του Δικτύου. Δεν προχώρησε καν στην προμήθεια εξοπλισμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως υποσχόταν... Τα περίφημα tablet ακόμα έρχονται... Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να λούζει με χημικά τους μαθητές που αγωνίζονταν όλους αυτούς τους μήνες, να τους απειλεί με απουσίες και να οργανώνει ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία... Στην πράξη αποδεικνύεται ο δίκαιος χαρακτήρας του αγώνα των μαθητών.

Τις συνέπειες πληρώνουν τα παιδιά από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως οικογένειες που δεν έχουν καθόλου ή έχουν μετά βίας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι...Κατά τα άλλα, οι απουσίες και η ύλη τούς μάραναν...

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια για την περιβόητη ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών, που ακούμε εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις;

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι την έλλειψη κρατικής υποδομής δεν μπορούν να αντικαταστήσουν οι πολυδιαφημιζόμενες χορηγίες πολυεθνικών, που αξιοποιούν την πολιτική των κυβερνήσεων για να "σπρώξουν την πραμάτεια" τους. Η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών αποτελεί ευθύνη του Κράτους. Ο Λαός μας έχει χρυσοπληρώσει δις όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη ληστρική φορολογία, αλλά δεν απολαμβάνει τίποτα. Η Υγεία καταρρέει, οι πλατφόρμες κολλάνε κλπ.

Απαιτούμε:

  • Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους, προμήθεια ενός tablet για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή

  • Αναβάθμιση των υποδομών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Υπενθυμίζουμε ότι η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση υλοποιείται μέσα στο ωράριο εργασίας, με τον τρόπο που κρίνει πρόσφορο ο κάθε εκπαιδευτικός για να στηρίξει τα παιδιά (βλέπε και ανακοίνωση ΕΛΜΕ 138/1-11-2020). Καμία διοικητική αυθαιρεσία και πίεση δεν θα γίνει ανεκτή!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο ανακοίνωσε ο Mητσοτάκης

Οικονόμου: Μπορεί να επεκταθεί η αργία και την Τετάρτη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα πεσμένα καλώδια - Πού συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος
Ισχυρή προειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τους πολίτες να μείνουν μακριά από πεσμένα καλώδια και στύλους
ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα πεσμένα καλώδια - Πού συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος
xionia-attiki-odos-egklovismenoi
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο
Μετά το χάος και την ταλαιπωρία, την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε από την Αττική Οδό ο Κ. Μητσοτάκης
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο