Πρύτανης ΑΣΟΕΕ
Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, μιλά για την επίθεση στο γραφείο του και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στα ΑΕΙ

«Τη στιγμή της εισβολής στο γραφείο μου αισθάνθηκα φόβο και αγωνία. Στη συνέχεια αναλογίστηκα τις συνέπειες για το ίδρυμα και τους φοιτητές. Έτσι, σκέφτηκα τι πρέπει να γίνει ώστε τέτοια γεγονότα να μην ξανασυμβούν και κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη βιώσει ποτέ τη βιαιότητα που ασκήθηκε πάνω μου», δήλωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την επίθεση στο γραφείο του.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», παρέθεσε πως «εδώ και τρεις δεκαετίες η κοινωνία έχει σχεδόν συνηθίσει να βλέπει πρυτάνεις να "χτίζονται", να προπηλακίζονται, να τρομοκρατούνται. Τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο ΟΠΑ και στο ΕΜΠ φαίνεται να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας σε βαθμό που ακόμα κι αυτοί που έχουν υπάρξει θύματα της αδράνειας και της συνήθειας, να παραδέχονται πλέον ότι ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή».

Σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ελέγχου εισόδου στα ΑΕΙ, τόνισε πως «είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά πρωτοβουλία για την πάταξη της παραβατικότητας και της ανομίας στα ΑΕΙ».

«Όμως», σημειώνει, «οι εξαγγελίες από μόνες τους δεν αρκούν διότι φαντάζουν, με βάσει την ιστορική εμπειρία, με δηλώσεις προθέσεων».

Υπενθυμίζεται πως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε τις προτάσεις Μητσοτάκη, προτείνοντας στοχευμένα μέσα και μέτρα προστασίας των ΑΕΙ, ενώ ο Δ. Μπουραντώνης δηλώνει πως «οι εξαγγελίες αυτές θα πρέπει να πάρουν τη μορφή συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων μέτρων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies_exetaseis.jpg
Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική των τελευταίων χρόνων
Τα θέματα στα  Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι τα τελευταία 22 χρόνια (από το 2000 έως και το 2022)
Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική των τελευταίων χρόνων