Πρύτανης ΑΣΟΕΕ
Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, μιλά για την επίθεση στο γραφείο του και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στα ΑΕΙ

«Τη στιγμή της εισβολής στο γραφείο μου αισθάνθηκα φόβο και αγωνία. Στη συνέχεια αναλογίστηκα τις συνέπειες για το ίδρυμα και τους φοιτητές. Έτσι, σκέφτηκα τι πρέπει να γίνει ώστε τέτοια γεγονότα να μην ξανασυμβούν και κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη βιώσει ποτέ τη βιαιότητα που ασκήθηκε πάνω μου», δήλωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την επίθεση στο γραφείο του.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», παρέθεσε πως «εδώ και τρεις δεκαετίες η κοινωνία έχει σχεδόν συνηθίσει να βλέπει πρυτάνεις να "χτίζονται", να προπηλακίζονται, να τρομοκρατούνται. Τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο ΟΠΑ και στο ΕΜΠ φαίνεται να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας σε βαθμό που ακόμα κι αυτοί που έχουν υπάρξει θύματα της αδράνειας και της συνήθειας, να παραδέχονται πλέον ότι ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή».

Σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ελέγχου εισόδου στα ΑΕΙ, τόνισε πως «είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά πρωτοβουλία για την πάταξη της παραβατικότητας και της ανομίας στα ΑΕΙ».

«Όμως», σημειώνει, «οι εξαγγελίες από μόνες τους δεν αρκούν διότι φαντάζουν, με βάσει την ιστορική εμπειρία, με δηλώσεις προθέσεων».

Υπενθυμίζεται πως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε τις προτάσεις Μητσοτάκη, προτείνοντας στοχευμένα μέσα και μέτρα προστασίας των ΑΕΙ, ενώ ο Δ. Μπουραντώνης δηλώνει πως «οι εξαγγελίες αυτές θα πρέπει να πάρουν τη μορφή συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων μέτρων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA-ΟΟΣΑ.jpg
Η Ελληνική Pisa «ναυάγησε» στην Κέρκυρα: Παρά τις πιέσεις δεν έγιναν εξετάσεις σε κανένα σχολείο Π.Ε
Κέρκυρα: Οι εξετάσεις της «Ελληνικής Pisa» ακυρώθηκαν στα δημοτικά σχολεία  Άφρας, Καναλίων, Κασσιόπης, Μαντουκίου και Σπαρτύλα.
Η Ελληνική Pisa «ναυάγησε» στην Κέρκυρα: Παρά τις πιέσεις δεν έγιναν εξετάσεις σε κανένα σχολείο Π.Ε