ΚΔΑΠ
Τι ισχύει για τις υπόλοιπες δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας και Βρεφονηπιακούς

Σε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των δομών και των φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο του lockdown, ύστερα από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, προβλέπονται τα εξής:

ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης): Αναστολή λειτουργίας.

- ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες): Παραμένουν ανοιχτά με ειδική σύσταση για διαχωρισμό ανηλίκων και ενηλίκων.

- ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας): Παραμένουν ανοιχτά με τακτικούς ελέγχους (rapid test) προσωπικού και ωφελουμένων κάθε εβδομάδα.

- Βρεφονηπιακοί: Συνεχίζεται η λειτουργία τους στο πλαίσιο των οδηγιών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Κλειστά  Γυμνάσια και τα Λύκεια

Από Δεύτερα 9 Νοεμβρίου κλείνουν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και του νέου καθολικού lockdown που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ωστόσο πως θα παραμείνουν ανοιχτοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία.

«Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, «μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Στις εκπαιδευτικές δομές που κλείνουν, τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση). Η ύλη θα προχωρά κανονικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ενώ στα πανεπιστήμια τα μαθήματα θα παραδίδονται επίσης με τηλεκπαίδευση. 

Σημειώνεται ότι μια ημέρα πριν, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε γενικευμένο lockdown, με την κυβέρνηση να αποδέχεται την πρόταση των ειδικών, οι οποίοι συνέστησαν να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αλλά να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους οι εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Βουλή: Τελική ευθεία το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Κατέθεσε αγωγή ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου
Χαμός στην πολιτική σκηνή: Αγωγή 500.000€ και σκληρές δηλώσεις
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Κατέθεσε αγωγή ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η εκπαίδευση στο στόχαστρο – οι αγώνες στο εδώλιο: Η δίκη των εκπαιδευτικών στον Πειραιά αφορά όλους
Σήμερα Δευτέρα, στα δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ 3-5) - Στάση εργασίας ΕΛΜΕ Πειραιά 8.00-11.00, Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τον Πειραιά 11.00-14.00...
Η εκπαίδευση στο στόχαστρο – οι αγώνες στο εδώλιο: Η δίκη των εκπαιδευτικών στον Πειραιά αφορά όλους