Thumbnail
Γλωσσολογική παρέμβαση Μπαμπινιώτη ενόψει... καραντίνας

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ζητώντας να χρησιμοποιούμε τους ελληνικούς όρους «απαγορευτικό», «τροφοδιανομή», «για το σπίτι», αντί των αγγλικών όρων «lockdown», «delivery», «take away», ενόψει του κρίσιμου διαγγέλματος Μητσοτάκη και την επαναφορά γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων.

«Κι εγώ στον κόσμο μου, μέσα στην πανδημιακή αντάρα να παρακινώ τους εναπομείναντες γλωσσικά ευαίσθητους να θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Μπαμπινιώτη:

«Μάς… take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο σε… delivery, ενώ συγχρόνως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από lockdown, γενικό ή mini lockdown. Έλεος (ή »ήμαρτον», που λένε κάποιοι)! Κι εγώ (»στον κόσμο μου», εννοώ… τον γλωσσολογικό) μέσα στην πανδημιακή αντάρα να παρακινώ (… »τέτοια ώρα τέτοια λόγια») τους εναπομείναντες γλωσσικά ευαίσθητους να θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά! Αυτό κι αν είναι »γλωσσική αποκοτιά» εκ μέρους μου…», ανέφερε ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιώργος Μπαμπινιώτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
ΑΣΕΠ: Στο Τυπογραφείο η 2K/2026 με 1.696 μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ (κατανομή)
Οι 1.696 θέσεις που προκήρυξε σήμερα το ΑΣΕΠ κατανέμονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας - Αναλυτικά ειδικότητες και κατανομή
ΑΣΕΠ: Στο Τυπογραφείο η 2K/2026 με 1.696 μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ (κατανομή)
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΑΣΕΠ: Ο νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του υπουργείου Παιδείας
Ολοκληρώθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ για τις 24 οριζόντιες θέσεις ευθύνης (19ΓΔ/2025) - Όλες οι αλλαγές στις Γενικές Διευθύνσεις
ΑΣΕΠ: Ο νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του υπουργείου Παιδείας