ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία: 4.000 εκπαιδευτικοί κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα σε 38.500 μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Τηλεκπαίδευση για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 161 γενικά και επαγγελματικά λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων που θα διδάσκονταν διά ζώσης στις σχολικές αίθουσες ακολουθούν από χθες οι μαθητές Λυκείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με τα ισχύοντα, εξατομικευμένα για τις δύο περιφερειακές ενότητες, μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού.

Χθες, πρώτη μέρα της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα Λύκεια, αναφέρθηκαν μεμονωμένα προβλήματα τεχνικής φύσης, τα οποία σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση «επιλύθηκαν όλα και σήμερα δε μας έχει γίνει καμία σχετική αναφορά».

Συνολικά 161 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια πέρασαν στην τηλεκπαίδευση, 64 εκ των οποίων υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 67 στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και 30 στη Διεύθυνση Σερρών. Στα τμήματα αυτά συνολικά 4.000 εκπαιδευτικοί κάνουν μαθήματα σε 38.500 μαθητές.

«Δύο-τρία προβλήματα αναφέρθηκαν σε σχολικές μονάδες της Νεάπολης, της Επανομής και της Μίκρας και αφορούσαν τις πρώτες ώρες της πρώτης μέρας της τηλεκπαίδευσης. Επιληφθήκαμε όλων. Είχε γίνει η αναγκαία προετοιμασία και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης.

Εξάλλου, χωρίς τροποποιήσεις στο πρόγραμμά τους συνεχίζουν να λειτουργούν τα διαδικτυακά τμήματα -αποτελούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες στον SARS-CoV-2 ομάδες- καθώς δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη συνολική ευθύνη συντονισμού των τμημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τρεις ακόμη περιφερειακές διευθύνσεις.

Σε ό,τι αφορά την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή σε όλη την Κεντρική Μακεδονία περί τα 148 τμήματα και 13 σχολικές μονάδες λειτουργούν με τηλεκπαίδευση έως ότου ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατ' οίκον απομόνωση των συμμετεχόντων στις τάξεις αυτές μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

28η Οκτωβρίου - Παγώνη: Ορθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία
Υπέρ της απόφασης να μην γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τάσσεται η Ματίνα Παγώνη
28η Οκτωβρίου - Παγώνη: Ορθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία
sillalitirio-ekpaideutikoi
Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά: Συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας
Με αίτημα να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία και να μην συγχωνευτούν τμήματα, δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών καλούν σήμερα σε...
Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά: Συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας
covid delta κορονοϊός, μετάλλαξη Δέλτα, άντρας, μάσκα
Κορονοϊός: Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα...
Κορονοϊός: Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα
Εστίαση
Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στα καταστήματα
Μεταξύ άλλων, στα νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, περιλαμβάνεται και η κατάργηση του προαιρετικά διευρυμένου ωράριού...
Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στα καταστήματα