Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τηλεκπαίδευση για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 161 γενικά και επαγγελματικά λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων που θα διδάσκονταν διά ζώσης στις σχολικές αίθουσες ακολουθούν από χθες οι μαθητές Λυκείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με τα ισχύοντα, εξατομικευμένα για τις δύο περιφερειακές ενότητες, μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού.

Χθες, πρώτη μέρα της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα Λύκεια, αναφέρθηκαν μεμονωμένα προβλήματα τεχνικής φύσης, τα οποία σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση «επιλύθηκαν όλα και σήμερα δε μας έχει γίνει καμία σχετική αναφορά».

Συνολικά 161 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια πέρασαν στην τηλεκπαίδευση, 64 εκ των οποίων υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 67 στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και 30 στη Διεύθυνση Σερρών. Στα τμήματα αυτά συνολικά 4.000 εκπαιδευτικοί κάνουν μαθήματα σε 38.500 μαθητές.

«Δύο-τρία προβλήματα αναφέρθηκαν σε σχολικές μονάδες της Νεάπολης, της Επανομής και της Μίκρας και αφορούσαν τις πρώτες ώρες της πρώτης μέρας της τηλεκπαίδευσης. Επιληφθήκαμε όλων. Είχε γίνει η αναγκαία προετοιμασία και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης.

Εξάλλου, χωρίς τροποποιήσεις στο πρόγραμμά τους συνεχίζουν να λειτουργούν τα διαδικτυακά τμήματα -αποτελούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες στον SARS-CoV-2 ομάδες- καθώς δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη συνολική ευθύνη συντονισμού των τμημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τρεις ακόμη περιφερειακές διευθύνσεις.

Σε ό,τι αφορά την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή σε όλη την Κεντρική Μακεδονία περί τα 148 τμήματα και 13 σχολικές μονάδες λειτουργούν με τηλεκπαίδευση έως ότου ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατ' οίκον απομόνωση των συμμετεχόντων στις τάξεις αυτές μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα