Κορονοϊός: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στην καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα
Στη φιλόλογο του ΕΠΑΛ Υμηττού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στην καθηγήτρια που διδάσκει στο ΕΠΑΛ Υμηττού από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας», σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών». 

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του εισαγγελέα σε φράσεις που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της, όπως «αποφάσισα να κάνω μεγαλύτερα διαλείμματα μάσκας από τα προβλεπόμενα / έκρινα ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να μιλήσω με τον διευθυντή / η γνώμη μου είναι ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου δεν διακοπτόταν εξαιτίας μου».

Ο εισαγγελέας επισήμανε και την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αρνούνταν να συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό μέτρο χρήσης της μάσκας παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που της γίνονταν.

«Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και όπως η ίδια η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογούμενη, στη σχολική αίθουσα τηρούσε τα μέτρα απόστασης και αντισηψίας αλλά όχι της μάσκας, επειδή έτσι έκρινε. Γι' αυτό ακριβώς το ζήτημα είναι πώς ερμηνεύει κάνεις τον νόμο. Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη αναβίβασε εαυτήν σε λοιμωξιολόγο», είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Μαθητής της ζήτησε να φορέσει μάσκα επειδή έχει καρκινοπαθή μητέρα, η μητέρα του της έκανε αναφορά, η καθηγήτρια αρνούνταν να παραλάβει έγγραφα από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και μας είπε "κατάλαβα πολύ αργά τι συνέβαινε και εξεπλάγην". Πραγματικά το κατάλαβε πολύ αργά, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει καταλάβει ακόμα και τώρα την επικινδυνότητα της κατάστασης, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και σε αυτούς που θα έρθουν».

Ένοχη η κατηγορούμενη

Η τριμελής έδρα αποφάσισε την ενοχή της κατηγορούμενης κατά πλειοψηφία και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Κλειστά 600 σχολεία και τμήματα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε λίγα 24ωρα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των σχολείων και των τμημάτων που βρίσκονται κλειστά.

Τουλάχιστον 600 σχολεία και τμήματα βρίσκονται μέχρι στιγμής κλειστά σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανανεώνεται συνεχώς καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα