Σύνοδος Πρυτάνεων: Απειλή για την Δημοκρατία η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίθεση δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Η Σύνοδος Πρυτάνεων τονίζει ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα στέκεται απέναντι στις απομονωμένες μειοψηφίες

Η Σύνοδος Πρυτάνεων με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αγνώστων, τονίζοντας πως «πράξεις τυφλής βίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια την Δημοκρατία».

«Απομονωμένες μειοψηφίες επιχειρούν να μετουσιώσουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας. Βρίσκουν σταθερά απέναντί τους σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Η ανακοίνωση:

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων και των Προέδρων των Δ.Ε. των Α.Ε.Ι. της χώρας, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, στον οποίο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Καμία έκφραση βίας δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια. Η νομοθεσία ορίζει σαφώς πώς αντιμετωπίζονται εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την δημόσια περιουσία. Όμως, εν προκειμένω, πράξεις τυφλής βίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια την Δημοκρατία, παραβιάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας στην επιστήμη, έρευνα και διδασκαλία.

Λιγοστοί γνωστοί- άγνωστοι έχουν διαρκή στόχευση να καταλύουν το ακαδημαϊκό άσυλο, με την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση, τη γνώση και τη διακίνηση ιδεών να διώκονται μέσα στον ίδιο τον φυσικό τους χώρο. Απομονωμένες μειοψηφίες επιχειρούν να μετουσιώσουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας. Βρίσκουν σταθερά απέναντί τους σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη της ελληνικής κοινωνίας.  

Για το Προεδρείο της Συνόδου

Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ

Καθ. Ζήσης Μαμούρης, Πρύτανης ΠΘ

Καθ. Σπύρος Κιντζιος, Πρύτανης ΓΠΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποσυπ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για χρηματοδότηση, στελέχωση, αμοιβές και τον ρόλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
EKAV.jpg
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Σουνίου: Τραγωδία με νεκρό 56χρονο – Καραμπόλα τριών ΙΧ στο Κορωπί
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
νεα αριστερα
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις
Ρευστό πολιτικό τοπίο, εσωκομματικές ζυμώσεις και πιέσεις για ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ενόψει των αποφάσεων του διημέρου
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις