Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Οι μετεγγραφές φέτος θα δοθούν σε λιγότερο αριθμό φοιτητών, ο οποίος είναι ακόμα μικρότερος σε σχέση με αυτούς που τη δικαιούνται

Να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές/τριες που την έχουν ανάγκη ζητά με ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας ότι φέτος και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μετεγγραφές σε λιγότερο αριθμό φοιτητών, ο οποίος είναι ακόμα μικρότερος σε σχέση με αυτούς που τη δικαιούνται.

Δηλαδή, «ακόμα περισσότεροι φοιτητές να μείνουν εκτός, συγκριτικά με τους χιλιάδες που πετσοκόβουν τα περιβόητα κριτήρια κάθε χρόνο. Το ποσοστό του 15% των εισακτέων που κάνει δεκτό κάθε τμήμα, σημαίνει φέτος ακόμα λιγότερες θέσεις, αφού στην πλειοψηφία των τμημάτων οι εισακτέοι μειώθηκαν» αναφέρει το ΜΑΣ, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής και οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ στα ομοειδή Τμήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση των κριτηρίων μετεγγραφής των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσθέτει εμπόδια στους φοιτητές, αδιαφορώντας για τις πραγματικές τους ανάγκες.

Φέτος -εν μέσω πανδημίας- προβλέπει ο αριθμός των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφή να είναι ακόμα μικρότερος σε σχέση με αυτούς που τη δικαιούνται! Δηλαδή, ακόμη περισσότεροι φοιτητές να μείνουν εκτός, συγκριτικά με τους χιλιάδες που πετσοκόβουν τα περιβόητα «κριτήρια» κάθε χρόνο. Το ποσοστό του 15% των εισακτέων που κάνει δεκτό κάθε τμήμα, σημαίνει φέτος ακόμα λιγότερες θέσεις, αφού στην πλειοψηφία των τμημάτων οι εισακτέοι μειώθηκαν. Την ίδια ώρα, η αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης,  τα βάρη της οικονομικής κρίσης που φορτώνει στις οικογένειες μας, μετατρέπουν σε «άφταστο όνειρο» τις σπουδές σε άλλη πόλη για πολύ περισσότερους φοιτητές.

Η κυβέρνηση βάζει έναν ακόμα φραγμό, την απαράδεκτη «βάση μετεγγραφής», που νομοθέτησε πέρσι. Η βάση αυτή προσδιορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής.

Το επιχείρημα ότι έτσι διασφαλίζεται «η ποιότητα των σπουδών» μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει, από μία κυβέρνηση που στο όνομα της πανδημίας φέρει μια χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των σπουδών μας.  Είναι προκλητικό αυτοί που έχουν κάνει το σχολείο εξεταστική αρένα, που έφεραν εμάς και τις οικογένειές μας σε οριακή οικονομική κατάσταση, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τη φοιτητική μέριμνα αλλά εκτοξεύουν το κόστος σπουδών, να μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί δήθεν δεν είμαστε αρκετά καλοί για τις σχολές που θέλουμε!

Η «αριστεία» τους είναι αριστεία στους στόχους του πανεπιστημίου- επιχείρηση. Γι’ αυτό εξάλλου η κυβέρνηση το πήγε ένα βήμα παραπέρα με τις αντιστοιχίσεις των τμημάτων μεταξύ των οποίων είναι δυνατή μετεγγραφή, παίρνοντας πάσα από τις περιβόητες πανεπιστημιοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα δεν αντιστοιχίζονται παλιά με νέα τμήματα ακόμη και με το ίδιο αντικείμενο, αφήνοντας χιλιάδες φοιτητές «στον αέρα», χωρίς δικαίωμα μετεγγραφής και χωρίς να προχωρά τη διαδικασία αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Στόχος τους είναι, μέσω της μη αντιστοίχισης και της βάσης μετεγγραφής, να βαθύνουν ακόμα περισσότερο την κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων, πτυχίων, αποφοίτων. Διαμορφώνοντας μια κατηγορία πανεπιστημίων που θα είναι πιο ανταγωνιστικά στην κούρσα της επιχειρηματικότητας, θα προσελκύουν το ενδιαφέρον επιχειρήσεων, θα κάνουν καλύτερο τζίρο στην αγορά πτυχίων, πιστοποιητικών, κύκλων σπουδών κλπ.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να μείνει εκτός πανεπιστημίου!

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη «βάση μετεγγραφής» !

 Όλοι οι φοιτητές που δικαιούνται να παίρνουν μετεγγραφή χωρίς επιπλέον όρους και προϋποθέσεις.

Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές :

· με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί

· των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών

· που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω

· που τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους είναι άνεργο το τελευταίο 6μηνο

· που βρίσκονται μέχρι το 5ο έτος των σπουδών τους.

Ένα τμήμα για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα τις αντιστοιχίσεις ομοειδών τμημάτων, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενο σπουδών. Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ στα ομοειδή Τμήματα.

Άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγγραφής, να μη χαθεί για κανέναν το εξάμηνο! Να παίρνουν άμεσα όλοι κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βιβλία, να εγγράφονται στα εργαστήρια, να δικαιούνται άμεσα να κάνουν αιτήσεις για εστία. Να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο τμήμα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις, πανελλήνιες, ΕΠΑΛ
Γυμνάσια: Τι ισχύει για τα διαγωνίσματα Α΄τετραμήνου
Μήνας διαγωνισμάτων για του μαθητές Γυμνασίου είναι ο Δεκέμβριος αλλά και ένα τμήμα του Ιανουαρίου καθώς το Α΄τετράμηνο ολοκληρώνεται στις 20...
Γυμνάσια: Τι ισχύει για τα διαγωνίσματα Α΄τετραμήνου
thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου