Διορισμούς στα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων αφού επικαιροποιηθούν, ζητούν αναπληρωτές Βιολόγοι
«Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η πάγια θέση μας είναι να γίνουν διορισμοί σε όλα τα νόμιμα υπολογισμένα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας και περιοχής, αφού πρώτα επικαιροποιηθούν, δημοσιευθούν και ελεγχθούν», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές βιολόγοι

Φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τις 40.000. Ο αριθμός κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ενώ συνταξιοδοτούνται  χιλιάδες κάθε χρόνο. Η ανάγκη μόνιμων διορισμών είναι αυταπόδεικτη, όχι μόνο φέτος αλλα εδώ και χρόνια και γίνεται πρακτικά αντιληπτή κάθε φορά  από γονείς και μαθητές που ξέρουν πόσοι δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων λείπουν από τα σχολεία τους, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχές.

Η υποστελέχωση των σχολείων από την ειδικότητα των Βιολόγων αναδεικνύεται και σε πρόσφατη παρέμβαση του επιστημονικού φορέα των Βιολόγων (ΠΕΒ):

https://www.pev.gr/index.php/paideia/anakoinoseis-dt-paideia/1250-epistoli-gia-diorismoys-viologon-sti-geniki-agogi

Χωρίς να έχουμε, πέρα από εξαγγελίες, επίσημη ενημέρωση για το αν θα γίνουν οι διορισμοί και πότε, διαβάζουμε και ακούμε τους τελευταίους μήνες φήμες για την κατανομή των θέσεων διορισμού σε ειδικότητες. Πρώτον ότι η κατανομή θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη του Οκτώβρη και δεύτερον ότι δεν θα ανταποκρίνεται στα οργανικά κενά κάθε ειδικότητας, αλλά θα είναι αποτέλεσμα πιέσεων. Μάλιστα σύλλογος αναπληρωτών "διέρρευσε" την πληροφορία ότι θα γίνουν περισσότεροι διορισμοί από τα οργανικά κενά κάποιων ειδικοτήτων, πλην της ειδικότητας μας, των Βιολόγων. Κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο. Είναι κατοχυρωμένο ότι οι διορισμοί στο δημόσιο γίνονται πάνω σε σύννομα υπολογισμένα οργανικά κενά. Μια κατανομή σαν την παραπάνω που δεν στηρίζεται στα οργανικά κενά, πέραν του θέματος της νομιμότητας, διαιωνίζει τη χρόνια άνιση μεταχείριση στους διορισμούς εις βάρος των βιολόγων και επιβραβεύει τις αυθαιρεσίες απέναντι στη ειδικότητα τις οποίες έχουμε αναδείξει, κι οι οποίες είχαν αθροιστικά ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση των σχολείων σε  βιολόγους. Δεν μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε να επικρατήσει η νομιμότητα, διαφορετικά η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας θα είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν βασικές και μη βασικές ειδικότητες, σημαντικά και ασήμαντα οργανικά κενά. Τέτοιες λογικές οδηγούν σε σημαντικά και ασήμαντα μαθήματα, σε σημαντικά και ασήμαντα σχολεία, σε σημαντικές και ασήμαντες περιοχές και τελικά σε σημαντικούς και ασήμαντους μαθητές. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων στο ίδιο ποσοστό.

Τα οργανικά κενά αντιστοιχούν στις ώρες Α' ανάθεσης κάθε ειδικότητας. Οι Βιολόγοι έχουν 685 οργανικά κενά (Απρίλιος 2020). Στην πραγματικότητα τα νόμιμα υπολογισμένα οργανικά κενά Βιολογίας ήταν 700, διότι σε 3 περιοχές οι Διευθυντές εκπαίδευσης (είτε περιφερειακοί είτε ΔΔΕ) έκοψαν αυθαίρετα μερικά οργανικά κενά Βιολογίας όπως στη μεγαλύτερη περιοχή της  Κεντρικής Μακεδονίας όπου “κόπηκαν” 12 οργανικά κενά.

Το νόημα του υπολογισμού των οργανικών κενών με βάση τις ώρες Α΄ ανάθεσης, είναι να διατηρήσει τις οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν στην κάθε ειδικότητα και να αποκαταστήσει τις τυχόν αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στο παρελθόν. Αυτό δεν αφορά μόνο εμάς τους Βιολόγους. Παρόμοια περιστατικά γίνονται και σε άλλες ειδικότητες αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό. Το αποτέλεσμα το βλέπουν και οι μαθητές με την Βιολογία να εξακολουθεί να διδάσκεται σε Β΄ ανάθεση περισσότερο από κάθε άλλο μάθημα, σε μια εποχή που η αναγκαιότητα του ορθού βιολογικού εγγραμματισμού των μαθητών αναδεικνύεται ιδιαίτερα.

Τονίζουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση ότι η πάγια θέση μας είναι να γίνουν διορισμοί σε όλα τα νόμιμα υπολογισμένα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας και περιοχής, αφού πρώτα επικαιροποιηθούν, δημοσιευθούν και ελεγχθούν.

 

Ομάδα Αναπληρωτών Βιολόγων

Blog:https://blogs.sch.gr/anaplirotesbio/

E-mail: [email protected]

Facebook:https://www.facebook.com/groups/anaplirotesbio/

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

επίδομα χρήματα 1100 ευρώ
Πότε πληρώνονται έκτακτα επιδόματα και συντάξεις - Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι
Ποιοι και πότε θα λάβουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς τους τα Χριστούγεννα
Πότε πληρώνονται έκτακτα επιδόματα και συντάξεις - Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι
ΒΡΕΦΟΣ
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
«Τον σήκωσα με τα δύο χέρια και άρχισα να ταρακουνάω το βρέφος μπροστά και πίσω οργισμένη»
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
bullying_1
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας
Μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε σάκο του μποξ προσπαθώντας να μεταφέρουν τις ευθύνες της δικής τους ανεπάρκειας
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας