Ν. Κορδής: 1.700 κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ακάλυπτα στη Γενική Εκπαίδευση
Παραμένουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά, ακόμα και μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών -  Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ και τα κενά εκπαιδευτικών

Χιλιάδες παραμένουν τα ακάλυπτα κενά εκπαιδευτικών, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε και η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Όπως αναφέρει ο Ν. Κορδής, μόνο στη Γενική Εκπαίδευση παρατηρούνται 1.700 κενά, ενώ στην Παράλληλη Στήριξη  οι επόμενες πιστώσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως 21.000 ώρες έχουν μείνει ακάλυπτες στα Μουσικά Σχολεία, ενώ 13.000 ώρες έχουν χαθεί σε μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ-ΤΕ).

Ακολουθεί η ενημέρωση του Ν. Κορδή για τα κενά εκπαιδευτικών και τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ:

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 8/10/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε ΔΔΕ σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.3528/2007
  2. Έγιναν δεκτές 11 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  3. Έγινε ανάκληση μετάθεσης εκπαιδευτικών λόγω παράτασης απόσπασης στο εξωτερικό.
  4. Ικανοποιήθηκαν 20 αιτήσεις απόσπασης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αποσπάσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για να υπηρετήσουν στην οργανική τους θέση. Τέλος απορρίφθηκε 1 αίτηση απόσπασης για το ίδιο ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της ΕΑΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χρόνος που διανύεται στη θέση απόσπασης δεν υπολογίζεται για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, εφόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4722/2020 η εξαίρεση από την παραμονή στην περιοχή διορισμού για δύο (2) σχολικά έτη αφορά ρητώς στο δικαίωμα απόσπασης και όχι μετάθεσης. Συνεπώς στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή!
  5. Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση απόσπασης κατά προτεραιότητα. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 ανάκληση απόσπασης.
  6. Ικανοποιήθηκαν 5 ανακλήσεις αποσπάσεων. Για το ίδιο ζήτημα εγκρίθηκαν 2 τροποποιήσεις αποσπάσεων και απορρίφθηκε 1 αίτηση τροποποίησης απόσπασης. Τέλος ικανοποιήθηκαν 6 αιτήσεις απόσπασης και απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις.
  7. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.
  8. Ικανοποιήθηκε αποδέσμευση εκπαιδευτικού για απόσπαση σε διοικητική θέση για  λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ  με τις διατάξεις των άρθρων 5 & 7 του ν.4440/2016.
  9. Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις για λόγους υγείας μέσω του ΕΣΚ. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση.

   Σχετικά με την κάλυψη των κενών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να τονίσουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις δομές της! Στη Γενική Παιδεία από τα κουτσουρεμένα κενά που δηλώθηκαν έχουν μείνει ακάλυπτα σχεδόν 1700! Στην Παράλληλη Στήριξη  οι επόμενες πιστώσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Νοεμβρίου και –προς το παρόν- καλύφθηκαν μόνο οι μη αναλήψεις/παραιτήσεις. Την ίδια στιγμή στα Μουσικά πάνω από 21.000 ώρες έχουν μείνει ακάλυπτες! Τέλος σε ΣΜΕΑΕ/ΤΕ υπάρχουν πάνω από 13.000 ώρες ακάλυπτες! Παρά τις 12.072 προσλήψεις αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια είναι προφανές ότι από τη στιγμή που από τις σχεδόν 39.553 προλήψεις μόλις το 30,5% κατανέμεται στη Δευτεροβάθμια, τα κενά είναι εδώ και απαιτούν άμεση κάλυψη! Αναμένουμε τις δραστικές ενέργειες του «επιτελικού» κράτους και ας αφήσουν τις  επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις ότι τα «κενά στην εκπαίδευση καλύφθηκαν»!  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο