Ν. Κορδής: 1.700 κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ακάλυπτα στη Γενική Εκπαίδευση
Παραμένουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά, ακόμα και μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών -  Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ και τα κενά εκπαιδευτικών

Χιλιάδες παραμένουν τα ακάλυπτα κενά εκπαιδευτικών, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε και η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Όπως αναφέρει ο Ν. Κορδής, μόνο στη Γενική Εκπαίδευση παρατηρούνται 1.700 κενά, ενώ στην Παράλληλη Στήριξη  οι επόμενες πιστώσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως 21.000 ώρες έχουν μείνει ακάλυπτες στα Μουσικά Σχολεία, ενώ 13.000 ώρες έχουν χαθεί σε μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ-ΤΕ).

Ακολουθεί η ενημέρωση του Ν. Κορδή για τα κενά εκπαιδευτικών και τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ:

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 8/10/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε ΔΔΕ σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.3528/2007
  2. Έγιναν δεκτές 11 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  3. Έγινε ανάκληση μετάθεσης εκπαιδευτικών λόγω παράτασης απόσπασης στο εξωτερικό.
  4. Ικανοποιήθηκαν 20 αιτήσεις απόσπασης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αποσπάσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για να υπηρετήσουν στην οργανική τους θέση. Τέλος απορρίφθηκε 1 αίτηση απόσπασης για το ίδιο ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της ΕΑΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χρόνος που διανύεται στη θέση απόσπασης δεν υπολογίζεται για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, εφόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4722/2020 η εξαίρεση από την παραμονή στην περιοχή διορισμού για δύο (2) σχολικά έτη αφορά ρητώς στο δικαίωμα απόσπασης και όχι μετάθεσης. Συνεπώς στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή!
  5. Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση απόσπασης κατά προτεραιότητα. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 ανάκληση απόσπασης.
  6. Ικανοποιήθηκαν 5 ανακλήσεις αποσπάσεων. Για το ίδιο ζήτημα εγκρίθηκαν 2 τροποποιήσεις αποσπάσεων και απορρίφθηκε 1 αίτηση τροποποίησης απόσπασης. Τέλος ικανοποιήθηκαν 6 αιτήσεις απόσπασης και απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις.
  7. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.
  8. Ικανοποιήθηκε αποδέσμευση εκπαιδευτικού για απόσπαση σε διοικητική θέση για  λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ  με τις διατάξεις των άρθρων 5 & 7 του ν.4440/2016.
  9. Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις για λόγους υγείας μέσω του ΕΣΚ. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση.

   Σχετικά με την κάλυψη των κενών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να τονίσουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις δομές της! Στη Γενική Παιδεία από τα κουτσουρεμένα κενά που δηλώθηκαν έχουν μείνει ακάλυπτα σχεδόν 1700! Στην Παράλληλη Στήριξη  οι επόμενες πιστώσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Νοεμβρίου και –προς το παρόν- καλύφθηκαν μόνο οι μη αναλήψεις/παραιτήσεις. Την ίδια στιγμή στα Μουσικά πάνω από 21.000 ώρες έχουν μείνει ακάλυπτες! Τέλος σε ΣΜΕΑΕ/ΤΕ υπάρχουν πάνω από 13.000 ώρες ακάλυπτες! Παρά τις 12.072 προσλήψεις αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια είναι προφανές ότι από τη στιγμή που από τις σχεδόν 39.553 προλήψεις μόλις το 30,5% κατανέμεται στη Δευτεροβάθμια, τα κενά είναι εδώ και απαιτούν άμεση κάλυψη! Αναμένουμε τις δραστικές ενέργειες του «επιτελικού» κράτους και ας αφήσουν τις  επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις ότι τα «κενά στην εκπαίδευση καλύφθηκαν»!  

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
δημοσκοπηση
Δημοσκοπήσεις και ψηφοφόροι: Αντικειμενική έρευνα εκλογών ή εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης;
«Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μένουν στα συρτάρια των ερευνητών, αλλά προβάλλονται κυρίως μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς και...
Δημοσκοπήσεις και ψηφοφόροι: Αντικειμενική έρευνα εκλογών ή εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης;