Thumbnail
Αναλυτική ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη, για προσλήψεις αναπληρωτών λόγω κορονοϊού, ειδική πρόσκληση και ειδική άδεια κορονοϊού

Α. Πρόσκληση μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη με τρίμηνη (κατ΄ελάχιστον) διάρκεια σύμβασης λόγω covid-19 Λήγει σήμερα Πέμπτη 15.10.2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις τρίμηνες συμβάσεις 

ΠΡΟΣΟΧΗ!:

Η απάντηση του Υπουργείου στους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ, για τον αποκλεισμό σε περίπτωση που δεν αναλάβουν υπηρεσία όσοι προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις, είναι ότι δεν έχουν οποιοδήποτε αποκλεισμό από τους Πίνακες και τις μεταγενέστερες προσλήψεις.

Αποκλείονται δηλαδή μόνο από μεταγενέστερες προσλήψεις που αφορούν αποκλειστικά στις τρίμηνες συμβάσεις λόγω covid-19.

Δείτε σχετικά στη Πρόσκληση

« 8. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ. 1 και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις μεταγενέστερες προσλήψεις που διενεργούνται σύμφωνα με την ίδια παράγραφο»

Επίσης

Σήμερα τρέχουν οι Πίνακες για πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις τρίμηνες συμβάσεις, οπότε πολύ σύντομα θα διενεργηθούν και οι προσλήψεις για τις τρίμηνες συμβάσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ. Τα κενά που θα καλυφθούν αφορούν αποκλειστικά σε  περιπτώσεις αδειών λόγω covid 19 και όχι σε κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και δομών.

Β. Ειδική Πρόσκληση για προσλήψεις σε κενά που δεν έχουν καλυφθεί

Αφού ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μέσω τρίμηνων συμβάσεων, το ΥΠΑΙΘ θα προχωρήσει στην έκδοση της Ειδικής Πρόσκλησης πρόσληψης αναπληρωτών που προβλέπεται στο άρθρο 46 του νόμου 4692/2020*, για την πρόσληψη ΕΕΠ-ΕΒΠ στα κενά που δεν καλύφθηκαν από τις προηγούμενες φάσεις.

Στην πρόσκληση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι βρίσκονται στους τελικούς αναμορφωμένους πίνακες, ακόμα κι όσοι δεν είχαν δηλώσει περιοχές τον Αύγουστο του 2020.

*Αρθρο 46, του νόμου 4692/2020 “Μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π., και Ε.Β.Π. σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων”.  

Εδώ πρέπει να σημειωθεί

ότι οι δύο κλάδοι που είχαν την μεγαλύτερη αποχή, από τις δηλώσεις περιοχών ή δεν ανέλαβαν ή παραιτήθηκαν κατά την πρόσληψή τους, είναι οι Σχολικοί Νοσηλευτές-ΠΕ25 και οι Εργοθεραπευτές-ΠΕ29.

Λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία, ενδεχομένως η Ειδική Πρόσκληση να εκδοθεί πολύ πριν τις ημερομηνίες που εκδίδεται κάθε χρόνο.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-Ενημέρωση

Γ. Αδεια ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που εμπίπτουν στις  ομάδες αυξημένου κινδύνου (Δείτε ΕΔΩ), δύνανται κατόπιν αίτησής τους να απουσιάζουν δικαιολογημένα με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον δεν απουσιάζουν ήδη από τις σχολικές μονάδες για τον λόγο αυτό, δυνάμει των παγίων διατάξεων περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

που απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας για λόγους προστασίας της υγείας τους παρέχουν υποχρεωτικά εργασία εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι), εφόσον είναι δυνατή η άσκηση των καθηκόντων τους εξ αποστάσεως ή η φύση των καθηκόντων τους δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο

και τις πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ, οι συνάδελφοι που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες δικαιούνται  την άδεια.

Η ειδική άδεια απουσίας σε υπαλλήλους που δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή backoffice, 4 ημερών (3 ημέρες και 1 κανονική ή άλλη άδεια), θα πρέπει να δίνεται αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία και να υπάρχει δικαιολόγηση αυτών.

Δυστυχώς μέχρι τώρα

λαμβάνουμε διαμαρτυρίες συναδέλφων ότι πολλοί Διευθυντές καταφεύγουν άμεσα στην ειδική άδεια των 4 ημερών, χωρίς αιτιολόγηση, ενώ δεν εξασφαλίζεται η εξ αποστάσεως εργασία, παρόλο που οι συνάδελφοι δύνανται να την εφαρμόσουν.

Για το λόγο αυτό

και επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,  συστήνουμε στους συναδέλφους να έρχονται σε επικοινωνία με τους οικείους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ προκειμένου να υποστηριχθούν σχετικά με το θέμα αυτό. Πηγή: www.especial.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
ΕΚΠΑ: Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Χρίστο Μυλωνόπουλο
Στην τελετή προσφώνηση απηύθυνε ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος και χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του...
ΕΚΠΑ: Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Χρίστο Μυλωνόπουλο
giorth
Καλαμαριά: Κάλεσμα σε διήμερες εκδηλώσεις με θέμα: «Μια γιορτή για όλους»
Μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Μια γιορτή των παιδιών.Γιορτή που θα έχει τραγούδι, ζωγραφιές, μουσικές, συζητήσεις με επιστήμονες και γονείς,...
Καλαμαριά: Κάλεσμα σε διήμερες εκδηλώσεις με θέμα: «Μια γιορτή για όλους»
dypa
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Τρίτη 25/6 οι αιτήσεις για προσλήψεις 121 ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 23:59
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Τρίτη 25/6 οι αιτήσεις για προσλήψεις 121 ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της