Αναλυτική ενημέρωση για προσλήψεις τριμηνιτών, ειδική πρόσκληση και ειδική άδεια κορονοϊού
Αναλυτική ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη, για προσλήψεις αναπληρωτών λόγω κορονοϊού, ειδική πρόσκληση και ειδική άδεια κορονοϊού

Α. Πρόσκληση μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη με τρίμηνη (κατ΄ελάχιστον) διάρκεια σύμβασης λόγω covid-19 Λήγει σήμερα Πέμπτη 15.10.2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις τρίμηνες συμβάσεις 

ΠΡΟΣΟΧΗ!:

Η απάντηση του Υπουργείου στους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ, για τον αποκλεισμό σε περίπτωση που δεν αναλάβουν υπηρεσία όσοι προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις, είναι ότι δεν έχουν οποιοδήποτε αποκλεισμό από τους Πίνακες και τις μεταγενέστερες προσλήψεις.

Αποκλείονται δηλαδή μόνο από μεταγενέστερες προσλήψεις που αφορούν αποκλειστικά στις τρίμηνες συμβάσεις λόγω covid-19.

Δείτε σχετικά στη Πρόσκληση

« 8. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ. 1 και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις μεταγενέστερες προσλήψεις που διενεργούνται σύμφωνα με την ίδια παράγραφο»

Επίσης

Σήμερα τρέχουν οι Πίνακες για πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις τρίμηνες συμβάσεις, οπότε πολύ σύντομα θα διενεργηθούν και οι προσλήψεις για τις τρίμηνες συμβάσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ. Τα κενά που θα καλυφθούν αφορούν αποκλειστικά σε  περιπτώσεις αδειών λόγω covid 19 και όχι σε κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και δομών.

Β. Ειδική Πρόσκληση για προσλήψεις σε κενά που δεν έχουν καλυφθεί

Αφού ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μέσω τρίμηνων συμβάσεων, το ΥΠΑΙΘ θα προχωρήσει στην έκδοση της Ειδικής Πρόσκλησης πρόσληψης αναπληρωτών που προβλέπεται στο άρθρο 46 του νόμου 4692/2020*, για την πρόσληψη ΕΕΠ-ΕΒΠ στα κενά που δεν καλύφθηκαν από τις προηγούμενες φάσεις.

Στην πρόσκληση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι βρίσκονται στους τελικούς αναμορφωμένους πίνακες, ακόμα κι όσοι δεν είχαν δηλώσει περιοχές τον Αύγουστο του 2020.

*Αρθρο 46, του νόμου 4692/2020 “Μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π., και Ε.Β.Π. σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων”.  

Εδώ πρέπει να σημειωθεί

ότι οι δύο κλάδοι που είχαν την μεγαλύτερη αποχή, από τις δηλώσεις περιοχών ή δεν ανέλαβαν ή παραιτήθηκαν κατά την πρόσληψή τους, είναι οι Σχολικοί Νοσηλευτές-ΠΕ25 και οι Εργοθεραπευτές-ΠΕ29.

Λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία, ενδεχομένως η Ειδική Πρόσκληση να εκδοθεί πολύ πριν τις ημερομηνίες που εκδίδεται κάθε χρόνο.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-Ενημέρωση

Γ. Αδεια ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που εμπίπτουν στις  ομάδες αυξημένου κινδύνου (Δείτε ΕΔΩ), δύνανται κατόπιν αίτησής τους να απουσιάζουν δικαιολογημένα με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον δεν απουσιάζουν ήδη από τις σχολικές μονάδες για τον λόγο αυτό, δυνάμει των παγίων διατάξεων περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

που απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας για λόγους προστασίας της υγείας τους παρέχουν υποχρεωτικά εργασία εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι), εφόσον είναι δυνατή η άσκηση των καθηκόντων τους εξ αποστάσεως ή η φύση των καθηκόντων τους δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο

και τις πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ, οι συνάδελφοι που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες δικαιούνται  την άδεια.

Η ειδική άδεια απουσίας σε υπαλλήλους που δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή backoffice, 4 ημερών (3 ημέρες και 1 κανονική ή άλλη άδεια), θα πρέπει να δίνεται αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία και να υπάρχει δικαιολόγηση αυτών.

Δυστυχώς μέχρι τώρα

λαμβάνουμε διαμαρτυρίες συναδέλφων ότι πολλοί Διευθυντές καταφεύγουν άμεσα στην ειδική άδεια των 4 ημερών, χωρίς αιτιολόγηση, ενώ δεν εξασφαλίζεται η εξ αποστάσεως εργασία, παρόλο που οι συνάδελφοι δύνανται να την εφαρμόσουν.

Για το λόγο αυτό

και επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,  συστήνουμε στους συναδέλφους να έρχονται σε επικοινωνία με τους οικείους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ προκειμένου να υποστηριχθούν σχετικά με το θέμα αυτό. Πηγή: www.especial.gr

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στους...
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη