digalakis
Συζήτηση στη Βουλή - Τι ειπώθηκε για τις πιστώσεις ΔΕΠ

Με τον κανονισμό «ένα προς ένα», σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις και τις προσλήψεις προσωπικού, θα διενεργούνται οι προσλήψεις μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Ο υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Μ. Τζούφη, δήλωσε πως 400 προσλήψεις μελών ΔΕΠ προβλέπονται για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ οι 400 θέσεις έχουν ήδη αποδοθεί.

Επιπλέον, εισάγεται νέο σύστημα προσλήψεων από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, με την κατανομή θέσεων προσωπικού να προτείνεται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Για τις δε ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, προβλέφθηκε η εκταμίευση κονδηλίων ΕΣΠΑ για την απόδοση υποτροφιών σε δύο χιλιάδες μεταπτυχιακούς και υποψηφίους διδάκτορες, για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων, με την κατανομή να διενεργείται μέσω αλγορίθμου και αντικειμενικών κριτηρίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρυο
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Από τα θερμαινόμενα πατάκια μέχρι την έξυπνη μόνωση — οι πρακτικές λύσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόστος.
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Μανιτάρια
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
Τι να προσέξετε στο ψήσιμο και το σοτάρισμα ώστε να διατηρήσουν γεύση, βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
λαχανοντολμαδες
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα, οι λαχανοντολμάδες συνδυάζουν τρυφερό λάχανο, πλούσια γέμιση κιμά και ρύζι και αρωματικό αυγολέμονο.
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα