N. Κεραμέως: Διάλογος μόνο με ανοιχτά σχολεία - Προ των πυλών η αξιολόγηση εκπαιδευτικών
«Ρεαλισμός» απέναντι στο αίτημα για τμήματα 15 μαθητών - Στο άμεσο επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

«Διάλογο μόνο με ανοιχτά σχολεία» αντιτάσσει η Νίκη Κεραμέως απέναντι στο κύμα των μαθητικών καταλήψεων και τονίζει ότι στόχος της Πολιτείας δεν είναι η όξυνση των αντιπαραθέσεων.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», τονίζει πως οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και περικοπές των σχολικών περιπάτων, ενώ θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση στις μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Ειδικά μέτρα και «ρεαλισμός» για το άνοιγμα των σχολείων

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών προχώρησε σε ειδικά μέτρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, την ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου, τον συστηματικό καθαρισμό σχολικών μονάδων κ.α.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που παρέθεσε η υπουργός, τα παιδιά νοσούν πιο σπάνια και εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19, ενώ ο πλυθσμός μιας σχολικής τάξης είναι σταθερός, σε αντίθεση με άλλους κοινωνικούς χώρους.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκε η επανέναρξη της σχολικής χρονιάς με τα τμήματα να λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση.

«Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να προχωράμε με πραγματικά δεδομένα», τονίζοντας την αδυναμία να βρεθούν μέσα σε λίγους μήνες αίθουσες ικανές να στεγάσουν το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, σε ενδεχόμενο συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων.

Στις επόμενες ημέρες η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ 318 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 32.291 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Προ των πυλών η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ήδη από το τρέχον σχολικό έτος έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και σχολικών μονάδων.

Στους επόμενους μήνες θα κατατεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών, με στόχο την άμεση ψήφισή του και την εφαρμογή του από το επόμενο σχολικό έτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενισχυτική Διδασκαλία
Μάθημα προσφοράς στη Χίο: Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου διδάσκουν δωρεάν στους μαθητές όλων των ΕΠΑΛ
Χωρίς αμοιβή, με μεράκι και αίσθημα ευθύνης, οι εκπαιδευτικοί δείχνουν τι σημαίνει πραγματικά «δημόσιο σχολείο με ψυχή»
Μάθημα προσφοράς στη Χίο: Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου διδάσκουν δωρεάν στους μαθητές όλων των ΕΠΑΛ
Χρήματα, χαρτονομίσματα και κέρματα σε ευρώ
Επίδομα 250€ για συνταξιούχους: Ποιοι το παίρνουν και πότε - Προσοχή στους «κόφτες»
Ετήσιο επίδομα των 250 ευρώ σε συνταξιούχους: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς, ποιοι αποκλείονται και γιατί
Επίδομα 250€ για συνταξιούχους: Ποιοι το παίρνουν και πότε - Προσοχή στους «κόφτες»
Διατροφή
Ποιες είναι οικαθημερινές συνήθειες που παρατείνουν τη ζωή;
Η μακροζωία δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ή αποκλειστικά θέμα γονιδίων, αλλά προϊόν ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής που συνδυάζει σωστή διατροφή, ψυχική...
Ποιες είναι οικαθημερινές συνήθειες που παρατείνουν τη ζωή;