Για την επίσκεψη της Ν. Κεραμέως στην Κόρινθο
Επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στην Κόρινθο

«Δεν ακούσαμε τίποτα για τα 25άρια τμήματα, για τα παιδιά που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες εν μέσω πανδημίας», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 25/9 η Υπουργός Παιδείας Ν.Κεραμέως επισκέφτηκε σχολικές μονάδες της Κορίνθου όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Κορινθίων, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, με τους διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων κ.ά. Η τοπική ΕΛΜΕ ουδέποτε ενημερώθηκε για την επίσκεψη της Υπουργού, γεγονός βέβαια που δεν μας προκαλεί κατάπληξη, καθώς έχουμε εμπεδώσει την απαξίωση που δείχνει από τη μεριά της προς τα συλλογικά όργανα του κλάδου μας.

Στη συνάντηση αυτή, σχεδόν από όλους παρουσιάστηκε μια εικόνα λίγο-πολύ ειδυλλιακή, όπου στα σχολεία μας «…έχουν καλυφτεί για πρώτη φορά όλα τα κενά…» (!), «…διασφαλίζονται απολύτως τόσο η υγεία όσο και η εκπαίδευση…» σύμφωνα με τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και την «αμέριστη συμπαράσταση» (!!) του Υπουργείου. Όλα μέλι-γάλα λοιπόν, μέχρι και ότι είμαστε πανέτοιμοι για τηλε-εκπαίδευση μέσα από την τάξη ακούστηκε, όμως όλοι ξέρουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ότι η αλήθεια βρίσκεται σε αυτά που δεν ειπώθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τα 25άρια τμήματα, για τα παιδιά που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες εν μέσω πανδημίας, κατά παρέκκλιση κάθε επιστημονικής λογικής. Για τις δεκάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Κορινθία ακόμα και μετά την β' φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, για τους διορισμούς που δεν γίνονται, για το αίσχος των 3μηνων προσλήψεων αναπληρωτών. Για τις -λιγότερες από πέρσι- καθαρίστριες και μάλιστα με 3ωρη απασχόληση. Για την απουσία εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία, για την άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε μαζικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Για τον τραγέλαφο με τις μάσκες - αερόστατα στις οποίες εξαντλήθηκε η κυβερνητική ευθύνη απέναντι στη σχολική κοινότητα. Για τα χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα: τα λυόμενα (όπως το Γυμνάσιο-ΛΤ Λεχαίου ή το ΕΠΑΛ Λουτρακίου ή το Γυμ/ΓΕΛ Αγ.Θεοδώρων κ.ά.), οι οροφές με τις προβληματικές μονώσεις (Βραχάτι), οι μικρές αίθουσες (2ο ΓΕΛ), το ασφυκτικά μικρό προαύλιο (3ο ΓΕΛ - 4ο Γυμνάσιο), το νοικιασμένο ή/και ακατάλληλο κτίριο (Μουσικό, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου), ακόμη και σε νέα κτήρια οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες (ΓΕΛ Λουτρακίου), και πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Αυτά ίσως τα «ασήμαντα θεματάκια» να συζητηθούν …μια άλλη φορά.

Μέχρι τότε, οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για τη μόρφωση και την υγεία του λαού. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και οποιασδήποτε άλλης που υποτάσσει την Υγεία και την Παιδεία στα κέρδη των λίγων. Δεν τους εμπιστευόμαστε, είναι επικίνδυνοι! Η απάντησή μας θα δοθεί με τη συσπείρωσή μας, τα σωματεία μας και τους αγώνες μας.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ.Ε. Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμίδης" καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 22/10 στην Πλατεία Ηρώων
Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
476.000 νεογέννητα πέθαναν για λόγους που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, με την πλειονότητα να αποδίδεται στο τοξικό νέφος
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα