Β. Διγαλάκης: 2.000 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές για πανεπιστημιακά φροντιστήρια
Έρχονται αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Επανεξετάζεται η βάση του 10

Με όριο συμμετοχής 50 φοιτητών θα διεξαχθούν οι θεωρητικές διαλέξεις στα πανεπιστήμια, ενώ τα εργαστηριακά μαθήματα και οι κλινικές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού, επανέλαβε ο Β. Διγαλάκης σχετικά με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ, το υπουργείο Παιδείας θα προκηρύξει άμεσα 2.000 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς μαθητές για φρονιστηριακά μαθήματα σε φοιτητές του προπτυχιακού επιπέδου.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στη βάση της ανταποδοτικότητας, ώστε και να ενισχυθούν οικονομικά οι φοιτητές ανώτερων σπουδών, και να βοηθηθούν οι φοιτητές του προπτυχιακού επιπέδου.

Τέλος, με αφορμή την περίπτωση φοιτητή που πέρασε στο μαθηματικό Σάμου, ο Β. Διγαλάκης επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει μέτρα εξορθολογισμού του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το κύριο μέτρο που εξετάζεται είναι η θέσπιση ενός ελάχιστου βαθμού εισαγωγής σε ένα μάθημα που θα ορίσει το κάθε πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα επανεξετάζεται η επαναφορά της βάσης του 10.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία