«Εκρηκτικό κοκτέιλ» σε γυμνάσιο των Αχαρνών: Αρνητές μάσκας, παραθρησκευτικοί και στη μέση μαθητές και εκπαιδευτικοί
Το σχολείο παρέμεινε κλειστό τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς μικρή μερίδα μαθητών και γονέων προχώρησε σε κατάληψη, ενώ οι καταληψίες συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς μάσκα

Ένα διήμερο πολύ μεγάλης έντασης, σχεδόν παράνοιας θα μπορούσε να πει κανείς, βιώνουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 11ου γυμνασίου Αχαρνών.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό τις τελευταίες 48 ώρες επειδή μία μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του χώρου για να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Το πολύ πιο λυπηρό είναι όμως ότι υπήρξαν και γονείς-αρνητές της μάσκας-οι οποίοι συμφώνησαν και στήριξαν την εν λόγω επιλογή και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος γονέων δεν έχει πάρει θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να ισορροπήσει μέσα σ' ένα τοξικό και πολύ δύσκολο περιβάλλον. Από τη μία παιδιά που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να φορέσουν μάσκα και τα οποία, σύμφωνα με πηγές μέσα από το σχολείο, έχουν επηρεαστεί από συγκεκριμένες παραθρησκευτικές θεωρίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην περιοχή.

Βοήθεια όμως στο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν υπάρχει. Η αστυνομία ενημερώθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε καν στο χώρο, η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας δεν ήταν σε θέση να δώσει σχετικές οδηγίες και ο διευθυντής αφήνεται να παλεύει με τα κύματα!

Το χειρότερο όλων; Οι καταληψίες μαθητές συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς να φορούν μάσκα γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πείσουν γονείς και μαθητές, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι προφανώς το υπουργείο θα έπρεπε να έχει προβλέψει σε ανάλογες περιπτώσεις να επεξηγείται αναλυτικά η κατάσταση από ειδικό που θα φτάνει στο σχολείο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η κατάσταση πάντως παραμένει έκρυθμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΙΑΤΡΟΣ
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
Σύμφωνα με τον Ν. 5265/2026, η ηλικία παρουσίασης στο στρατό μειώνεται από τα 33 στα 28 έτη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της...
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
οιελε
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
Σοβαρές καταγγελίες για «μαϊμού» μεταπτυχιακά από ξένα πανεπιστήμια
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
σπουδαστές φοιτητες
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα
Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα