Αίτημα προς ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για απεργία εκπαιδευτικών στις 24 Σεπτεμβρίου
Την προκήρυξη πανεκπαιδευτικής 24ωρης απεργίας ζητά ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» από τα Δ.Σ των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

Να προκηρυχθεί άμεσα 24ωρη απεργία στις 24/9 ζητά από τα Διοικητικά Συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ζητά ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

Εδώ και τώρα 24ωρη Απεργία στις 24/9. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση

Όλοι στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια την Πέμπτη 17/9 σε όλες τις πόλεις - στην Αθήνα στα Προπύλαια 18:30 και πορεία στη Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ήδη χτυπήσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν την οριακή κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, όχι μόνο δεν υλοποιούν τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών αλλά βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν και σε μια σειρά εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή που Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε, έως τώρα κατάφεραν τα εξής :

  • Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγούρια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τα Μέσα αυτά τα επιβαρύνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια.
  • Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να γίνονται λάστιχο και εκεί που εμφανίζονται κρούσματα δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων. Δε γίνεται ιχνηλάτηση, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εκτίθενται σε τεράστιο κίνδυνο.
  • Να υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα που οδηγεί σε αδυναμία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία (με πρόγραμμα, ολοήμερο, κλπ).
  • Να στοιβάζονται σε εκατοντάδες ακατάλληλες αίθουσες ακόμα και πάνω από 25 μαθητές!
  • Να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε καθαριότητα αφού όχι μόνο δεν προσέλαβαν παραπάνω καθαρίστριες –ες για τις αυξανόμενες ανάγκες αλλά φρόντισαν να απολύσουν και 2500!
  • Να νομοθετήσουν 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών, δηλαδή ακόμη μια εργασιακή σχέση λάστιχο, μακριά από την ανάγκη της σταθερής και ασφαλούς εργασίας.
  • Να κάνουν υποχρεωτική την on line μετάδοση του μαθήματος, ένα μέτρο που αντιστρατεύεται κάθε έννοια παιδαγωγικής!

Τζογάρουν την υγεία και τη μόρφωση, κάνουν συνειδητή πολιτική επιλογή να μη δίνουν «τσακιστό» ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας και ταυτόχρονα να βρίσκουν ευκαιρία να επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Είναι τώρα ανάγκη, για όλους τους παραπάνω λόγους, συσπειρωμένος ο κλάδος να απαντήσει με απεργία.

Προτείνουμε στα Δ.Σ. των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ συγκεκριμένα βήματα κλιμάκωσης της δράσης μας :

1. Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη, 17/9 μαζί με το γονεϊκό κίνημα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία

2. 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία την Πέμπτη 24/9 με απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις.

3. Κύκλος Γενικών Συνελεύσεων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.

4. Γενική Συνέλευση προέδρων της ΔΟΕ το Σάββατο 26/9 στην Αθήνα.

5. Κινητοποιήσεις σε Δ/νσεις Εκπ/σης και Δήμους για τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις σε καθαριότητα και Μέσα Ατομικής Προστασίας.

6. Η ΔΟΕ να πάρει απόφαση για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που θα διατυπωθεί σε δημοσιεύσιμο κείμενο.

7. Ενεργοποίηση και επικαιροποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την αποχή από την on – line αναμετάδοσης του μαθήματος.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Όλοι στον αγώνα! Τέρμα πια στην κοροϊδία - κρατική ευθύνη για υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αναλώσιμους», σημειώνεται μεταξύ...
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που η εισαγγελέας δεν δέχτηκε
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία