kinitopoiisi kentriki
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις τρίμηνες κι εξάμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών και να πραγματοποιηθεί άμεσα Β΄ φάση προσλήψεων για όλα τα κενά με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Βουλή με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ενάντια στις τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΔΟΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών και το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «με εμβόλιμη "άσχετη" ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και η οποία ψηφίζεται τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας  επιχειρούν να εισάγουν νέες μορφές εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή  περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «"διάρκειας"».

Ακόμα επισημαίνεται:

«Οι συνάδελφοί μας (οι οποίοι με θρασύ τρόπο "δελεάζονται" από κίνητρα προσαυξημένης μοριοδότησης) θα κληθούν  με ειδική πρόσκληση να καταθέσουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, εξαιτίας του Covid-19, από απουσίες (άδειες κλπ.), δηλώνοντας ότι "δεν ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19". Παράλληλα, όποιος προσληφθεί ως προσωρινός αναπληρωτής "δεν είναι διαθέσιμος πια για πρόσληψη" και άρα δεν δικαιούται να προσληφθεί ως αναπληρωτής ορισμένου χρόνου, ακόμα κι αν έρθει η σειρά του».

Η Δ.Ο.Ε. απαιτεί να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις 3μηνες κι 6μηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να πραγματοποιηθεί άμεσα Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το alfavita.gr:

kinitopoiisi 7
kinitopoiisi 8
kinitopoiisi 6
kinitopoiisi 2
kinitopoiisi 5
kinitopoiisi 4
kinitopoiisi 3
kinitopoiisi

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Κρίση χωρίς φρένα στη Μέση Ανατολή: Απειλές για νέες επιθέσεις και καταρρίψεις F-35
Τραμπ κατά Ιράν: «Θα τελειώσουμε τον πόλεμο πολύ γρήγορα» – Νέες απειλές από την Τεχεράνη για κατάρριψη αμερικανικών F-35
Κρίση χωρίς φρένα στη Μέση Ανατολή: Απειλές για νέες επιθέσεις και καταρρίψεις F-35
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Πρυτανικές εκλογές: Θα υπάρξει άλλος υποψήφιος πλην του Χαρ. Μπιλλίνη;
Εκδίδεται η πρόσκληση για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τα δεδομένα και οι ισορροπίες
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Πρυτανικές εκλογές: Θα υπάρξει άλλος υποψήφιος πλην του Χαρ. Μπιλλίνη;