Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Τα οκτώ σημεία που πρέπει να προσέξουν οι αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ

Αναλυτική ενημέρωση για υποβολή δήλωσης τοποθέτησης παρέχουν οι αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Βασίλης Βούγιας και Γεωργία Μπουλμέτη.

Τα οκτώ σημεία που επισημαίνουν οι αιρετοί έχουν ως εξής:

1. Οπως σας είχαμε αναφέρει σήμερα περιμένουμε να εκδοθούν οι πίνακες που αναρτήθηκαν εχθές 25/8/2020 από το υπουργείο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 28.08 να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

2. Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των ΠΔΕ, αναλόγως αν έχουν προσληφθεί σε ΚΕΣΥ, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

3. Οι προσλαμβανόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν, με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

4. Οπως ορίζεται από την Εγκύκλιο πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, η δήλωση σχολείων είναι υποχρεωτική από τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 5 “Διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.”, της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ, αναφέρεται στην παρ. 9γ ότι:  

Για την τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων που διατίθενται προς κάλυψη, οι προσληφθέντες υποβάλλουν σχετική δήλωση, στην οποία υποχρεούνται να δηλώσουν, κατά σειρά προτίμησης, όλες τις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων που διατίθενται προς κάλυψη.

Η εν λόγω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται πριν την ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή με τη διαδικασία που ορίζει η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Κατανοούμε την πίεση που υφίστανται στην παρούσα φάση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω του σφικτού χρονοδιαγράμματος του υπουργείου,  να τοποθετήσουν τους αναπληρωτές εντός τριών ημερών, ωστόσο παρατηρούμε ότι κάποιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης αποφασίζουν για προσωρινή τοποθέτηση των αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες και ολοκλήρωση της διαδικασίας της οριστικής τοποθέτησης σε προσεχές διάστημα.

Θεωρούμε ότι η προσωρινή τοποθέτηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους Διευθυντές των σχολικών  μονάδων καθώς και στους ίδιους τους αναπληρωτές. Επίσης θεωρούμε πως δεν προβλέπεται η διαδικασία αυτή στην σχετική κανονιστική πράξη του ΥΠΑΙΘ.

Ειδικά για το ΕΕΠ ΕΒΠ φαίνεται ότι η τοποθέτηση των αποσπασμένων έχει ολοκληρωθεί, οπότε δεν υφίσταται κώλυμα σε σχέση με τα εναπομείναντα κενά προς κάλυψη.

Η πιθανότητα μικρής παράτασης

των ημερομηνιών από το Yπουργείο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας.

5. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4692/2020 άρθρο 42, προσμετράται στο εξής, για διορισμό ή πρόσληψη σε ορισμένο κλάδο, μόνο η εκπαιδευτική υπηρεσία, που παρέχεται στον κλάδο αυτό.

6. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση της πρόσληψης, ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις κατά το έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και το επόμενο σχολικό έτος.

7. Aν παραιτηθεί κάποιος/α από ένα κλάδο, δε μπορεί να προσληφθεί σε άλλο που έχει δηλώσει σε Β’ φάση γιατί αυτόματα από τη στιγμή που έχει προσληφθεί βγαίνει και από τους άλλους Πίνακες.

8. Οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μπορούν να απευθύνονται για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίσουν σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης με τους οικείους Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τους εκεί αιρετούς στα ΠΥΣΕΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο