Νίκος Παπαχρήστος
Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων - Το σχόλιο του Οργανωτικού Γραμματέα της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)

«Πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας πρέπει να είναι η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών», δήλωσε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, τονίζοντας πως είναι λογικό η ομοσπονδία να έχει σοβαρούς φόβους και επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας και πρωτόγνωρων συνθηκών.

Σε παρέμβασή του στον ANT1, ο Ν. Παπαχρήστος εκτίμησε ότι θα παρατηρηθούν προβλήματα από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας καθ'όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος. «Και οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί» προσέθεσε, εξηγώντας πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την τελευταία στιγμή. 

Η ομοσπονδία ακούει και αξιολογεί όλες τις προτάσεις, προτάσσοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, ενώ μεγάλη πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών ξεπερνά τα 55 έτη, με πολλούς να ανήκουν στις θεωρούμενες ευπαθείς ομάδες.

Οι εκπαιδευτικοί είναι καλύτερα προετοιμασμένοι στην περίπτωση που αξιοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, παρά τα προβλήματα εξοικείωσης που εντοπίζονται στις μεγαλύτερες γενιές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθήτρια που δίνει πανελλήνιες
Ενισχυτική Διδασκαλία στα ειδικά μαθήματα: Τι προβλέπεται για το σχολικό έτος 2025-26
Αναλυτικός οδηγός για την εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας σε Ελευθέριο και Γραμμικό Σχέδιο, ξένες γλώσσες και Μουσική
Ενισχυτική Διδασκαλία στα ειδικά μαθήματα: Τι προβλέπεται για το σχολικό έτος 2025-26