Απάντηση Στύλιου σε Φίλη: Καμία «φωτογραφική» διάταξη - Έρχεται να καλύψει ένα κενό νόμου
Απάντηση του βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στύλιου στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη αναφορικά με τη δυνατότητα απονομής τίτλου Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου στους Ομότιμους Καθηγητές των πρώην ΤΕΙ

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική και δεν αφορά κανέναν συγκεκριμένα. Έρχεται να καλύψει ένα κενό νόμου, καθώς με τα νέα τμήματα που δημιουργούνται τα Συμβούλια Καθηγητών των παλαιών τμημάτων παύουν να υφίστανται» σημειώνει μέσω του alfavita.gr ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, απαντώντας στις καταγγελίες που διετύπωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας την τροπολογία 352/25 αναφορικά με τη δυνατότητα απονομής τίτλου Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου στους Ομότιμους Καθηγητές των πρώην ΤΕΙ, τα οποία είτε συγχωνεύθηκαν, είτε καταργήθηκαν λόγω ένταξης σε Πανεπιστήμιο και οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προς τη Σύγκλητο του ιδρύματος προκειμένου να τους απονεμηθεί ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «φωτογραφική διάταξη» που αφορά «μια περίπτωση ενός πρώην καθηγητή σ’ ένα ΤΕΙ».

Με αφορμή την καταγγελία, ο βουλευτής της ΝΔ απαντά τα εξής:

«Ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης κάνει λόγο για τροπολογία κόλπο. Επειδή ή δεν γνωρίζει ή απλά έχει ξεχάσει αξίζει να γνωρίζει τα εξής:

- Πρώτον δεν μεταφέρουμε καμία αρμοδιότητα από τα Συμβούλια Καθηγητών καθώς αυτά δεν υπάρχουν πλέον, αφού τα τμήματά τους έχουν καταργηθεί.

- Δεύτερον, η Σύγκλητος δεν είναι ένα κομματικά ελεγχόμενο όργανο όπως περιγράφετε στην ανάρτησή σας. Είναι το ανώτερο αντιπροσωπευτικό όργανο του Πανεπιστημίου, με μέλη εκλεγμένα και καθηγητές από όλες τις βαθμίδες.

- Τρίτον, η διάταξη δεν είναι φωτογραφική και δεν αφορά κανέναν συγκεκριμένα. Έρχεται να καλύψει ένα κενό νόμου, καθώς με τα νέα τμήματα που δημιουργούνται τα Συμβούλια Καθηγητών των παλαιών τμημάτων παύουν να υφίστανται.

- Τέταρτον, ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή είναι ένας καθαρά τιμητικός τίτλος. Δεν απορρέουν από αυτόν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mousiki
Οι εκπαιδευτικοί μουσικής «σε τροχιά» συνέλευσης και εκλογών - Κάλεσμα ΠΑΣΕΜΕ
Στο επίκεντρο τα κρίσιμα αιτήματα του κλάδου και η ενίσχυση της συλλογικής διεκδίκησης των εκπαιδευτικών Μουσικής Επιστήμης
Οι εκπαιδευτικοί μουσικής «σε τροχιά» συνέλευσης και εκλογών - Κάλεσμα ΠΑΣΕΜΕ
Σουβλάκι
Πάνω από τα 4 ευρώ η μέση τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι – Πού αγγίζει τα 6 ευρώ
Η ακτινογραφία της εκτόξευσης στην τιμή για ένα σουβλάκι - Από το «πρόχειρο και φθηνό» γεύμα, στην κατηγορία του είδους πολυτελείας
Πάνω από τα 4 ευρώ η μέση τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι – Πού αγγίζει τα 6 ευρώ
πασχα
Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας: Ανατροπή με ανοιξιάτικο σκηνικό μετά το κύμα Κακοκαιρίας
Το Μεγάλο Σάββατο αλλά και ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα ίσως εκδηλωθεί μια περιορισμένης έκτασης αστάθεια, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται ικανή να...
Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας: Ανατροπή με ανοιξιάτικο σκηνικό μετά το κύμα Κακοκαιρίας