golearn-engl_970-250
Thumbnail
«Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ευθύνη για την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου»

Ανακοίνωση για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής και της Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τις απολύσεις αναπληρωτών εξέδωσε ο ΠΑΣΑΔ.

Παράλληλα ο Σύλλογος καταγγέλλει την μη πρόσκλησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΑΣΑΔ 01/06/2020 : Πίνακες ειδικής -Γενικής, απολύσεις, ΟΑΕΔ, ΕΜΥ

Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, απευθυνθήκαμε το πρωί στο γραφειο της Υφυπουργού.

Αφού θέσαμε σειρά ερωτημάτων επιφυλάχθηκαν ν' απαντήσουν μέσα στην ημέρα επίσημα.

Πράγματι το μεσημέρι δεχτήκαμε τηλεφώνημα από συνεργάτη της κύριας Υφυπουργού με τον οποίο είχαμε μακρά συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν αναπληρωτές και δημόσιο σχολείο προβάλλοντας τις θέσεις μας.

Απ' τη συζήτηση μεταφέρουμε τα παρακάτω:

- Οι πίνακες της Ειδικής έχουν "τελική" ημερομηνία ανακοίνωσης από τις 10 μέχρι 15 Ιουνίου. Οι διορισμοί κι οι προσληψεις αναπληρωτών απ' αυτούς θα προχωρήσουν κανονικά και τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει το μόνιμο προσωπικό στα σχολεια.

- Οι προσωρινοί πίνακες της Γενικής θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο (της πρωτοβάθμιας είναι έτοιμοι, περιμένουν της δευτεροβάθμιας) και θα προχωρήσουν στον σχεδιασμό που έχουν κάνει. Εμείς τονίζουμε εδώ πως τα όσα δημοσιοποιούνται περί της χρήσης τους για πρόσληψη αναπληρωτών είναι επιθυμία του Υπουργείου που όμως νομικά, αυτή η επιλογή, δεν είναι χωρίς προβλήματα.

- Στο θέμα της απόλυσής μας και για τους χιλιάδες αναπληρωτές που θα συνωστίζονται από 1η Ιουλίου έξω απ' τα γραφεία του ΟΑΕΔ, που είχαμε θέσει ως ερώτημα, δεν έχει δρομολογηθεί καμία λύση καθώς αυτό αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών και παραπεμφθήκαμε εκεί.

- Η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, που είναι αναγκαία πλέον εφόσον οι αναπληρωτές θα κληθούν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη να μετακινηθούν στις περιοχές πρόσληψής τους, μετατοπίστηκε ως ευθύνη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προς στιγμήν δεν υπάρχει κάποια ενέργεια που γίνεται.

- Για όσα τέλος περιγράφονται στο νομοσχέδιο και δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας, ζητήθηκε εκ νέου...υπόμνημα!

Συνάδελφοι, γι ακόμη μια φορά ο ΠΑΣΑΔ δεν κλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία πολλάκις έχουμε στείλει υπομνήματα με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και θέσεις που στο πέρασμα του χρόνου μας επιβεβαιώνουν και μας επαληθεύουν.

Δεν ήταν έκπληξη αυτό για μας μετά την πρωτοβουλία μας να αμφισβητήσουμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ κι ΕΥΘΕΩΣ την αλήθεια των λόγων της Υπουργού σχετικά με την έγκριση από την ΑΠΠΔ, άρα και τη νομιμοποίηση, της τηλεμετάδοσης του μαθήματος στην τάξη.

Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, έφερε στη δημοσιότητα το θέμα κι εξέθεσε το Υπουργείο (κι όχι μόνο αυτό) κι αυτό το πληρώνουμε!

Δηλώνουμε προς όλους όμως πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΑΣΑΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το κορυφαίο σε όλη την Ελλάδα σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή από δημόσιο Πανεπιστήμιο που είναι 420 ωρών και μοριοδοτεί για προσλήψεις και διορισμούς

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια οι παρακρατικοί του αρχιληστή Σούρλα δολοφονούν άγρια τον διακεκριμένο αγωνιστή δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη
Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
psaria oder
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ - «Νεκρά ψάρια παντού» σε Γερμανία και Πολωνία
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ