Σ. Ζαχαράκη: Στην παράλληλη στήριξη έγιναν 7.166 προσλήψεις εκπαιδευτικών και προχωρούν οι διορισμοί 4.500 μονίμων
Παράθεση στοιχείων στη Βουλή για μόνιμους διορισμούς και παράλληλη στήριξη

Με απάντησή της η υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη σε Ερώτηση Βουλευτών με θέμα “Καθυστέρηση στην πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Α/θμια Εκπαίδευση”

 Αναφέρεται στον προγραμματισμό μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-2020, σημειώνεται ότι προχωρά η διαδικασία πλήρωσης τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σημειώνει πβς η διαδικασία των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ ως προς τον διορισμό 1040 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην ΕΑΕ ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 241/Γ΄/09-03-2020 διορισμού τους. Eχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες για τις Προκηρύξεις 3ΕΑ/2019, 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019 και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων για να δημοσιευτούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ, οι οποίοι παρά τις δυσχέρειες που προκαλεί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού19, αναμένεται να αναρτηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

 Παραθέτει στοιχεία αναφορικά με τον ακριβή αριθμό αιτημάτων (7.692) για παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό στην Α/θμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019- 2020 και συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι της 3-3-2020, για το Πρόγραμμα της Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Παράλληλη Στήριξη) στην Α/θμια σε όλη τη χώρα.

 Παραθέτει τις Πράξεις ΕΣΠΑ που υλοποιούν το Πρόγραμμα “Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”. 

Δείτε αναλυτικά την απάντηση της Υφυπουργού κας Σοφίας Ζαχαράκη στην ερώτηση:  «Καθυστέρηση στην πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Α/θμια Εκπαίδευση»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραπτό μαθητή στις Πανελλαδικές
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2025: Όλο το πρόγραμμα, τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες
Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλήνιες Σεπτεμβρίου - Πλήρης οδηγός για τους υποψηφίους
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2025: Όλο το πρόγραμμα, τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες