Ο Στ. Πέτσας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τη Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, μετά την εισήγηση των ειδικών. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν, ανέφερε.
Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.
«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα 'Συνεργασία' και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».
Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων».
Στο ερώτημα για εκλογές απάντησε ότι «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας τόνισε ότι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ