Μια πρώτη νίκη των εκπαιδευτικών
Αναδίπλωση Κεραμέως σε επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε αναδίπλωση των δηλώσεων της σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, αποσύροντας σημαντικές διατάξεις από αυτό κατόπιν αντιδράσεων και συλλαλητηρίων της εκπαιδευτικής κοινότητας συλλήβδην.

Ναι, πρόκειται για μια πρώτη αλλά συνάμα σημαντική νίκη των εκπαιδευτικών καθώς με αγώνα και φωνές αποφεύχθηκαν:

 

• Η μείωση του ηλικιακού ορίου εις ότι αφορά την εγγραφή ατόμων στα επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

 

• Οι εξετάσεις εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας. 

 

• Η αύξηση του αριθμού μαθητών στις τάξεις των Δημοτικών σχολείων της χώρας.

 

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως μετά τη κατακραυγή γονέων-εκπαιδευτικών-μαθητων αναγκάστηκε να κάνει προαιρετική τη χρήση του "μεγάλου αδερφού" στις σχολικές αίθουσες, αποδεχόμενη μια ακόμη προσωπική ήττα της. 

Είναι πασιφανές πώς η κρίση του Κορωνοϊού γίνεται ευκαιρία από την νέα  Ελληνική κυβέρνηση και οφείλουμε ως δημοκρατικοί πολίτες να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τη διατήρηση σημαντικών κεκτημένων-δικαιωμάτων στη πατρίδα μας. 

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις, η εκπαιδευτική κοινότητα είναι βέβαιο ότι δε θα αρκεστεί με τις σημερινές κωλοτούμπες... του Υπουργείου Παιδείας. 

Απαιτούμε την καθολική απόσυρση του πολυνομοσχεδίου-έκτρωμα που αλλάζει άρδην τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

ΥΓ: Και να θυμάστε πώς κερδίσαμε τη μάχη, αλλά όχι (ακόμη) τον πόλεμο...

 

Συνεχίζουμε! 

*Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists.

 

σχετικά άρθρα

Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο
Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο
"Καλώ όλους τους βουλευτές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να καταθέσουν προτάσεις, να καταθέσουν προτεινόμενες βελτιώσεις, για να συνθέσουμε ένα...
Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο