Μάσκες
Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας κατά τη διαδικασία της Παράλληλης Στήριξης από τον εκπαιδευτικό ή  το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή τον Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25), σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ. αριθμ. 51888/ΓΔ4, με τον τρόπο επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους. Για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική. 

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει: “Κατά τη διαδικασία παροχής της παράλληλης στήριξης προς τους μαθητές από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό είτε από ειδικό βοηθητικό προσωπικό είτε από σχολικό νοσηλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.  Κατά τα λοιπά, η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική”.

 Η Απόφαση περιλαμβάνει οδηγίες για:

Χωρισμό τμημάτων

Κατανομή μαθητών

Παράλληλη Στήριξη

Διδασκαλία

Ασφαλή λειτουργία σχολείων

Καθαριότητα

Εργαστήρια Πληροφορικής

Λειτουργία Φροντιστηρίων

Χρήση μάσκας 

Δείτε το ΦΕΚ εδώ αναλυτικά 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία λόγω συχωνεύσεων
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης ζητάει αλλαγή στις άδειες ανατροφής – «Οι γονείς να επιλέγουν πότε θα τις πάρουν»
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους