Μάσκες
Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας κατά τη διαδικασία της Παράλληλης Στήριξης από τον εκπαιδευτικό ή  το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή τον Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25), σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ. αριθμ. 51888/ΓΔ4, με τον τρόπο επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους. Για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική. 

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει: “Κατά τη διαδικασία παροχής της παράλληλης στήριξης προς τους μαθητές από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό είτε από ειδικό βοηθητικό προσωπικό είτε από σχολικό νοσηλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.  Κατά τα λοιπά, η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική”.

 Η Απόφαση περιλαμβάνει οδηγίες για:

Χωρισμό τμημάτων

Κατανομή μαθητών

Παράλληλη Στήριξη

Διδασκαλία

Ασφαλή λειτουργία σχολείων

Καθαριότητα

Εργαστήρια Πληροφορικής

Λειτουργία Φροντιστηρίων

Χρήση μάσκας 

Δείτε το ΦΕΚ εδώ αναλυτικά 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Τι θα έλεγα στον εαυτό μου αν ξαναέδινα Πανελλαδικές;
Μην κυνηγάς την τελειότητα. Στις εξετάσεις δεν πετυχαίνουν οι τέλειοι αλλά αυτοί που είναι προετοιμασμένοι να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.
Τι θα έλεγα στον εαυτό μου αν ξαναέδινα Πανελλαδικές;