ΑΕΙ: Στα μέσα Ιουνίου η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική

Αυτό ανακοίνωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Αν και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε διδάσκοντα καθηγητή, το υπουργείο προχώρησε χθες στην κατάθεση προτάσεων προς τους πρυτάνεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, μέσω του κ. Διγαλάκη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Επιπλέον, αν και το κάθε ΑΕΙ έχει τον δικό του προγραμματισμό, ο κ. Διγαλάκης εκτίμησε ότι το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου και οι εξεταστικές θα αρχίσουν 10-15 Ιουνίου.

«Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης. «Αυτό σημαίνει, είτε ο φοιτητής να εκπονήσει κάποια εργασία, είτε να γίνει η εξέταση προφορικά, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με συνδυασμό των παραπάνω», εξήγησε.

«Ετσι, θα έχουμε το πλεονέκτημα να πραγματοποιηθούν πολύ λιγότερες εξετάσεις με φυσική παρουσία», πρόσθεσε.

Με φυσική παρουσία θα γίνουν μόνο όσες εξετάσεις δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αλλιώς (εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις) και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα υποδείξει η Εθνική Επιτροπή. Η έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες, στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη.

Το υπουργείο, ακόμη, θα προβεί στην έκδοση ΠΝΠ για την επίλυση νομικών ζητημάτων, όπως είναι μεταξύ άλλων η παράταση του εξάμηνου (προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα).

Ο κ. Διγαλάκης ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων «με τρόπο που θα διασφαλίζει την εγκυρότητα και αξιοπιστία τους».

Ακόμη, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, βάσει του σχεδίου δράσης του υπουργείου Παιδείας για την σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, που παρουσίασε χθες, Τετάρτη, η Νίκη Κεραμέως, το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά, συνεχίζοντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ωστόσο, από τις 25 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

«Τα μαθήματα εξ αποστάσεως πάνε πολύ καλά. Δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνεύσουμε επιστρέφοντας στη διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Διγαλάκης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας
Πειραιάς: Περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας ανοίγουν στη Γαλάζια Οικονομία
Η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ φέρνει κοντά επιχειρήσεις και υποψηφίους από τον ναυτιλιακό και θαλάσσιο κλάδο
Πειραιάς: Περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας ανοίγουν στη Γαλάζια Οικονομία
Ενδοσχολική βία
Αμαλιάδα: Στο νοσοκομείο 13χρονη μαθήτρια μετά από άγριο ξυλοδαρμό έξω από Γυμνάσιο
Καθοριστική η παρέμβαση εφημερεύουσας εκπαιδευτικού, υπέβαλε μήνυση ο πατέρας της ανήλικης
Αμαλιάδα: Στο νοσοκομείο 13χρονη μαθήτρια μετά από άγριο ξυλοδαρμό έξω από Γυμνάσιο
πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο «Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει»
Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τέχνη των Αβορίγινων της Αυστραλίας μέσα από εικαστικές, μουσικές και διαθεματικές...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο «Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει»
δασκάλα
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ στη Β΄ Αθήνας - Ονόματα
Οι πίνακες για τις μεταβολές οργανικών θέσεων και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2026-2027
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ στη Β΄ Αθήνας - Ονόματα