Αναπληρωτές ζητούν κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψη και την επόμενη σχολική χρονιά
Οι αναπληρωτές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας

Κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψη και την επόμενη σχολική χρονιά ζητούν αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που υπηρετούν ήδη το τρέχον σχολικό έτος.

Μάλιστα προχώρησαν και σε συλλογή υπογραφών, συνυπογράφοντας σχετικό υπόμνημα που επιδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Οι αναπληρωτές καλούν όποιον/α επιθυμεί να προσυπογράψει το υπόμνημα να επικοινωνήσει στο e-mail [email protected].

Αναλυτικά το υπόμνημα:

Των Αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019-2020

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ

Την Υφυπουργό Παιδείας, κα Ζαχαράκη

-------------------

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Είμαστε όλοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προσληφθήκαμε και εργαζόμαστε σε σχολικές μονάδες της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Καθώς η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε το παρόν υπόμνημα, αιτούμαστε την κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψή μας για το επόμενο σχολικό έτος 2020 - 2021 για τους εξής λόγους:

Ως γνωστόν, λόγω της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, η οποία έπληξε και την χώρα μας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και την προσωρινή αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης, όλοι μας ασχολούμαστε με την σύγχρονη και την ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας καθημερινά και επισταμένα.

Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στην δημιουργία τάξεων είτε μέσω e-me είτε e-class (ασύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας), webex (σύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας) καθώς και στην πρόσκληση των μαθητών σε αυτά και παράλληλα την εκμάθηση των παιδιών ως προς την χρήση αυτών. Επίσης, έχουμε αφιερώσει σημαντικό χρόνο σε διαδικτυακά σεμινάρια με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων, καθώς και με τους κατά τόπους υπεύθυνους στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διευθύνσεις.

Αρκετοί από εμάς έχουν ήδη παρακολουθήσει μέσω ελληνικών πανεπιστημίων εκπαιδευτικά σεμινάρια της σύγχρονης και της ασύγχρονης μεθόδου διδασκαλίας. Επομένως διαθέτουμε μια ικανοποιητική εξειδίκευση αδιαμφισβήτητα πολύτιμη σε ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων και για την επόμενη σχολική χρονιά 2020 – 2021, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψην και θα είναι ανεκτίμητη για την ενδεχόμενη εκ νέου εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών της χώρας. Εξάλλου όλοι μας συνεχώς ανταποκρινόμαστε σε οποιοδήποτε κάλεσμα του Υπουργείου για επιμορφώσεις επί του θέματος.

Πέραν όμως των παραπάνω αναμφισβήτητων και πολύτιμων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της χώρας εφοδίων σύγχρονης διδακτικής εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει, στο ζήτημά μας υπεισέρχεται και ο ανθρώπινος και ηθικός παράγοντας. Ειδικότερα:

Καλούμαστε να πληρώνουμε ενοίκια για σπίτια στα οποία, λόγω της κατάστασης, δεν διαμένουμε και με πολύ υψηλό ενοίκιο, ειδικά στα νησιά μας. Λόγω δε αβεβαιότητας της κατάστασης, για άνοιγμα ή μη των σχολικών μονάδων, συνεχίζουμε και πληρώνουμε.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία από εμάς έχει μετακινηθεί από τον τόπο διαμονής του, στον τόπο πρόσληψης. Οι περισσότεροι είχαμε προγραμματίσει τα ταξίδια στους τόπους διαμονής μας, προκειμένου να βρισκόμαστε με τις οικογένειές μας. Για το λόγο αυτό, είχαμε κλείσει  πολύ νωρίτερα, λόγω εξοικονόμησης κόστους, πολλά εισιτήρια τα οποία και χάθηκαν.

Σε ορισμένους από εμάς δεν δόθηκε καν η δυνατότητα της έμπρακτης και δια ζώσης άσκησης των καθηκόντων μας, λόγω πρόσληψής μας σε μεταγενέστερο χρόνο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψή μας, αφενός θα έχει ως αποτέλεσμα η αποκτηθείσα εμπειρία τηλεκπαίδευσης και τηλεκατάρτισής μας να αποδίδει τα μέγιστα οφέλη για τους μαθητές και αφετέρου θα επουλώνει σε κάποιο βαθμό τις δυσμενείς συνέπειες που έχουμε όλοι μας υποστεί από την υγειονομική κρίση και περιγράφουμε παραπάνω.

Επομένως με το παρόν μας υπόμνημα ζητούμε την κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψή μας για την επόμενη σχολική χρονιά 2020 – 2021, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και στα πλαίσια της μερικής άρσης των δυσμενών οικονομικών συνεπειών που έχουμε υποστεί από την εντελώς απρόοπτη, πρωτοφανή και καταστροφική αυτή κατάσταση και συγκυρία που όλοι μας υφιστάμεθα.

Με τιμή

Οι υπογράφοντε

σχετικά άρθρα

Αίτημα της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για εξέταση των ειδικών μαθημάτων στη Ρόδο
Αίτημα της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για εξέταση των ειδικών μαθημάτων στη Ρόδο
"Τα Δωδεκάνησα είναι  μία από τις πιο απομακρυσμένες  γεωγραφικά περιοχές από την  Αθήνα και   αποτελούνται από διάσπαρτα  νησιά  στο νοτιοανατολικό...
Αίτημα της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για εξέταση των ειδικών μαθημάτων στη Ρόδο
Πολυνομοσχέδιο: Την Τρίτη 2 Ιουνίου η ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών - Ποιοι προσκλήθηκαν
Πολυνομοσχέδιο: Την Τρίτη 2 Ιουνίου η ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών - Ποιοι προσκλήθηκαν
Πυρά από την αντιπολίτευση για τον περιορισμένο αριθμό φορέων που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση - Να στείλουν υπομνήματα όσοι δεν...
Πολυνομοσχέδιο: Την Τρίτη 2 Ιουνίου η ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών - Ποιοι προσκλήθηκαν
Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο
Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο
"Καλώ όλους τους βουλευτές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να καταθέσουν προτάσεις, να καταθέσουν προτεινόμενες βελτιώσεις, για να συνθέσουμε ένα...
Ολη η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο