Ο κ. Κατηφές έκανε λόγο για την ανάγκη να «αντιληφθούμε ότι τόσο η υγεία όσο και η Παιδεία δεν είναι θέμα ατομικής υπόθεσης, αλλά κοινωνικό αγαθό για το οποίο το κράτος οφείλει να παίρνει μέτρα».
Δήλωσε στο Mega ότι όταν θα ανοίξουν τα σχολεία βασικό είναι να πληρούνται όλοι οι όροι για την ασφάλεια τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των παιδιών, που δεν θα πρέπει να γίνουν ξανά φορείς του ιού μεταφέροντας τον στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσούχλος στάθηκε στην πρόταση της ΟΛΜΕ να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου «και περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου Παιδείας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι σκέψεις της ΟΛΜΕ είναι να μην ανοίξουν ούτε τα Γυμνάσια, ούτε η Α' και Β' Λυκείου, είπε και τόνισε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υπάρξει διασπορά του ιού μέσα στο καλοκαίρι».
Για τις προαγωγικές εξετάσεις έχουμε πληροφορίες ότι δεν θα γίνουν, συμπλήρωσε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ