Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές
Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μειωθεί η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η μείωση της ύλης πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με την υπουργό να αναφέρει πως βασικό κριτήριο της περικοπής είναι να εξεταστούν οι μαθητές σε όση ύλη έχουν διδαχθεί στη φυσική τάξη μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία και σε όση ενδεχομένως να διδαχθούν όταν θα ανοίξουν.

Αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε πως στόχος είναι να να πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, δηλαδή τον Ιούνιο ή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, επισημαίνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. 

«Είμαστε αισιόδοξοι» είπε, τονίζοντας πως ο μήνας Απρίλιος θα είναι καθοριστικός για το άνοιγμα των σχολείων και τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών.

Διαβάστε ακόμα:

Κεραμέως στη Βουλή: Κανονικά θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ν.Φίλης προς Κεραμέως στη Βουλή: Η ιδιωτικοποίηση της Μέσης Εκπαίδευσης έχει το όνομα Cisco

Υπουργείο προς διευθυντές σχολείων: Να καταγραφούν οι ανάγκες για την παροχή υπολογιστών-tablet

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φακές
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια – Η δοκιμασμένη συμβουλή που κάνει τη διαφορά
Η απλή τεχνική που χρησιμοποιούν έμπειροι μάγειρες για να γίνουν οι φακές βελούδινες και σωστά πηχτές, χωρίς να «πιάσουν» στην κατσαρόλα.
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια – Η δοκιμασμένη συμβουλή που κάνει τη διαφορά
ζαχαρη
Σάλος γύρω από την καστανή ζάχαρη: Ποια είναι η αλήθεια για την προέλευσή της
Οι ειδικοί εξηγούν τι πραγματικά σημαίνει “καστανή” και πώς παράγεται το προϊόν που καταναλώνουμε καθημερινά
Σάλος γύρω από την καστανή ζάχαρη: Ποια είναι η αλήθεια για την προέλευσή της