Αλληλεγγύη στην απεργία στην Ιόνιο Σχολή
«Σκηνικό αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης στην ιδιωτική εκπαίδευση» - ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ χαιρετίζει την απεργία σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπου το ζήτημα των καθυστερημένων επί μήνες πληρωμών δεν αφορά μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά τείνει να γίνει κανόνας στα ιδιωτικά σχολεία. Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η απεργία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Το σκηνικό αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι προϊόν της ίδιας της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης, βέβαια. Από την άλλη, στο συγκεκριμένο πλαίσιο δεν γίνονται σεβαστά τα έστω και κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς οι σχολάρχες πατάνε πάνω στην εσκεμμένη και διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες να κόβουν και να ράβουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στα μέτρα τους.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή αυθαίρετη απόφαση πολλών σχολαρχών να υπάγουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ενώ οι δάσκαλοι των παιδιών στα σχολεία αυτά, όπως και στα δημόσια, εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως, στηρίζοντας ολόπλευρα τους μαθητές τους, όπως επιτάσσει το χρέος κάθε δασκάλου.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι οι σχολάρχες πραγματικά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στα μούτρα, μιλώντας για κατάρρευση των εσόδων, όταν είναι γνωστό ότι η συμφωνία για τα δίδακτρα στα σχολεία γίνεται σε ετήσια και όχι μηνιαία βάση, ενώ αρχές Μαρτίου έχει εισπραχθεί είτε το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων είτε το σύνολό τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στην Ιόνιο Σχολή, όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimosini
Από το πένθος στην καινοτομία: Μια startup εταιρεία με συνιδρυτή την τεχνητή νοημοσύνη
Με «συνεργάτη» την AI, σχεδιάζει μια καινοτόμο πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται το πένθος
Από το πένθος στην καινοτομία: Μια startup εταιρεία με συνιδρυτή την τεχνητή νοημοσύνη
Μπαρμπαστάθης
Νέες θέσεις εργασίας στη εταιρεία Μπάρμπα Στάθης- Πώς θα κάνετε αίτηση
Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν και ανοικτές θέσεις σε Αθήνα και Λάρισα
Νέες θέσεις εργασίας στη εταιρεία Μπάρμπα Στάθης- Πώς θα κάνετε αίτηση
Θανάσης Ρεντζής
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και διανοητής Θανάσης Ρεντζής
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική κοινότητα.
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και διανοητής Θανάσης Ρεντζής