Ψήφισμα για την επέμβαση των ΜΑΤ και την καταστολή σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη
Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε  την ανάπτυξη και την ενίσχυση του κράτους βίας και καταστολής σε συνδυασμό με την απουσία διαλόγου και αναζήτησης κοινά αποδεκτών λύσεων. Δυστυχώς η αρχή έγινε με τα δημόσια πανεπιστήμια και συνεχίστηκε με την εφαρμογή της πολιτικής «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε την αποστολή των δυνάμεων καταστολής στα ακριτικά μας νησιά και συγκεκριμένα στη Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο και έναν απίστευτο αυταρχισμό σε βάρος των κατοίκων που για χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που απορρέουν από τη λανθασμένη πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εικόνες με την «απόβαση» των ΜΑΤ στα λιμάνια είναι τραγική και απολύτως αντίθετη με τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Αλήθεια αυτή είναι η «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση; Είναι φανερό πως η επιβολή των κυβερνητικών σχεδίων για το προσφυγικό «περνάει» μέσα από τη χρήση δακρυγόνων, ωμής βίας και επίταξη δημόσιας περιουσίας, για να κατασκευαστούν «κλειστά» κέντρα στα οποία θα στοιβαχτούν ανθρώπινες ψυχές, χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά. Το ζήτημα του προσφυγικού είναι ιδιαίτερα σοβαρό, απαιτεί διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και δε θα λυθεί ούτε με την επιβολή ανεδαφικών επιλογών, ούτε με την αστυνομοκρατία και την άσκηση ωμής βίας.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη χρήση των Μ.Α.Τ. από την κυβέρνηση και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών.

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

σχετικά άρθρα

Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο
119 θετικά δείγματα μεταξύ επιβατών και πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο