«Τον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν θέση τον συζητάμε»
Σε ερώτηση για το σύστημα διορισμών των ΑμεΑ εκπαιδευτικών απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Ερώτηση για το σύστημα διορισμών των ΑμεΑ εκπαιδευτικών κατέθεσε ο βουλευτής Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Στην απάντησή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε:

Το νόμο 4589/2029 τον βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και διαλέξαμε να τον εφαρμόσουμε ώστε να έχουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μόνιμους διορισμούς.

Η υφυπουργός τόνισε ότι ο νόμος μοριοδοτεί κατά 50% την αναπηρία εν αντιθέσει με το 67% το οποίο ίσχυε παλαιότερα, ενώ επεσήμανε ότι περιλαμβάνεται στη μοριοδότηση και αναπηρία συζύγου. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν με τα κριτήρια του ΠΔ που προτάσσει τα ΑμεΑ.

Η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται για την Ειδική Αγωγή και ότι το αντίστοιχο τμήμα του προέβη σε 113 δράσεις και ενέργειες, εκ των οποίων οι 38 τον προηγούμενο μήνα. 

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης, κατά τη δευτερολογία της, ότι διεξάγονται συζητήσεις με όλες τις Ενώσεις για τα θέματα ΑμεΑ. Διορισμοί στην Ειδική, Παράλληλη Στήριξη, ΕΒΠ, Σχολικοί Νοσηλευτές, Τμήματα Ένταξης, Συνέργειες με Φορείς, δείχνουν το ενδιαφέρον μας για την Ειδική Αγωγή.

Τον τριετή αποκλεισμό για τους αναπληρωτές σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν θέση θα τον συζητήσουμε, κατέληξε η Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης:

Σ. Ζαχαράκη: Το Μάρτιο τελειώνουν οι διαδικασίες την προκήρυξη 3ΕΑ του ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα