Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Εξώδικη δήλωση προς τη διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Γέρακα

Όπως ενημερώνει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, η διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Γέρακα «αγνοεί» επί μία εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία ανέστειλε τις απορρίψεις αιτημάτων απαλλαγής μαθητή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο, οι γονείς υποχρεώθηκαν να στείλουν την απόφαση στο σχολείο με δικαστική επιμελήτρια στις 4.2.2020 και ο διευθυντής του σχολείου δεν έλαβε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. 

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δήλωσης, ενώ έχουν καταγραφεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και οδηγίες προς την διεύθυνση, το μέτρο που έλαβε το σχολείο ήταν να αποστείλει ένα έγγραφο σε επιτροπή του υπ. Παιδείας για να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα που οφείλει να λάβει. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαικό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για τη μη «αυτόματη» απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, μιας και οι γονείς έπρεπε να γνωστοποιήσουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοιξοι ως προϋπόθεση για να λάβουν απαλλαγή από το μάθημα.

Αναλυτικά η ανάρτηση και η εξώδικη δήλωση:

Δυστυχώς το 1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε για να εφαρμόσει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (31.1.2020) που ανέστειλε τις απορρίψεις αιτημάτων απαλλαγής μαθητή από το μάθημα των θρησκευτικών. Οι γονείς υποχρεώθηκαν να στειλουν την απόφαση στο σχολείο με δικαστική επιμελήτρια στις 4.2.2020 και ο διευθυντής του σχολείου, αντί να εκδώσει άμεσα ως πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων την σχετική πράξη, σήμερα, επτά (7) μέρες μετά την απραξία του, το μόνο που έκανε ήταν να στείλει ένα έγγραφο σε μια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για να "ενημερωθεί" τί πρέπει να πράξει, ενώ του τα έχουμε αναφέρει αναλυτικότατα όλα με έγγραφό μας.

Κατόπιν αυτής της θλιβερής εξέλιξης που δείχνει σοβαρότατη αδιαφορία για τα συνταγματικά δικαιώματα των μαθητών εκ μέρους του σχολείου αλλά και εκ μέρους βεβαίως και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποχρεώθηκα απόψε να στείλω εξώδικη δήλωση - πρόσκληση - διαμαρτυρία εκ μέρους των γονέων του μαθητή στο σχολείο με το εξής καταληκτικό περιεχόμενο, το οποίο είμαι υποχρεωμένος να κοινοποιήσω και δημόσια λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του.

"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ για την ωμή παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματός μου και την κωλυσιεργεία σας να ασκήσετε την στοιχειώδη αρμοδιότητά σας να εκδώσετε ως Σύλλογος Διδασκόντων την απόφαση απαλλαγής μου από το μάθημα των θρησκευτικών, σε συμμόρφωση προς την προαναφερθείσα δικαστική απόφαση.

ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσω το μάθημα των θρησκευτικών, για το οποίο το αρμόδιο Δικαστήριο έκρινε ότι αν εξακολουθήσω να το παρακολουθώ θα υποστώ ανεπανόρθωτη βλάβη και για το οποίο οφείλετε να εκδώσετε την σχετική απαλλακτική απόφαση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να απέχετε από κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει σε εξακολούθηση της παραβίασης του συνταγματικού μου δικαιώματος, όπως την τυχόν θέση απουσίας από το μάθημα αυτό, καθώς δεν τίθεται θέμα νόμιμης παρουσίας μου στο εν λόγω μάθημα.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να εκδώσετε άμεσα την απαλλακτική απόφαση, με αναδρομική ισχύ που ανατρέχει, κατ΄ εφαρμογή του Ν.3068/2002, στο χρόνο έκδοσης των παράνομων αποφάσεων σας, την ισχύ των οποίων ανέστειλε ήδη το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ανακαλέσετε άμεσα το έγγραφο με το οποίο ζητάτε “ενημέρωση” από αναρμόδιο όργανο και να επιτελέσετε άμεσα τα καθήκοντά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να παύσετε να με στοχοποιείτε στην μαθητική κοινότητα, όπως πράξατε με πρόσκλησή μου από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, ενώ οφείλετε να τηρείτε μυστικότητα για κάθε υπηρεσιακή σας ενέργεια που αφορά την διαχείριση οποιασδήποτε μαθητικής υπόθεσης όπως η προκειμένη, η οποία αφορά στην επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων σχετικών με τις θρησκευτικές/φιλοσοφικές πεποιθήσεις μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να προβείτε άμεσα στην διαγραφή κάθε δεδομένου προσωπικού χαρακτήρα που συνδέει την μαθητική ιδιότητά μου με το μάθημα των θρησκευτικών, όπως παρουσίες – απουσίες – βαθμολογία – αξιολογήσεις παντός είδους από κάθε σχολικό αρχείο, συντάσσοντας σχετικό πρακτικό διαγραφής και κοινοποιώντας αυτό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώπιον της οποίας εκκρεμεί σχετική καταγγελία μου με αρ. πρωτ. ***/8.11.2019, η οποία έχει κοινοποιηθεί από την Αρχή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 19.12.2019.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε άμεσα στην ανωτέρω δικαστική απόφαση θα υποβληθεί εις βάρος σας μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα ζητήσω την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον σας από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας."

https://www.facebook.com/vsotiropoulos/posts/10157949355269854

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!