Η ΚΝΕ για την καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «δρόμοι για όλους»
Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η ΟΝΝΕΔ, μετά τους όρκους πίστης της στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την αποφασιστική της συμβολή -με απειλές, τραμπουκισμούς και νοθείες- στον εκφυλισμό και τη διάλυση συλλογικών διαδικασιών φοιτητών και εργαζομένων, τώρα τα βάζει και με τους …δρόμους!

Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο, τη στιγμή που κλείνουν οι δρόμοι και επικρατεί χάος με την πρώτη βροχή, να ισχυρίζονται ΟΝΝΕΔ και κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα κακοσυντηρημένα, υποστελεχώμενα και πανακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο χαμηλός τζίρος στα μαγαζιά οφείλονται στις διαδηλώσεις.

Ενημερώνουμε την ΟΝΝΕΔ πως:

  • Τους μαθητές τους ταλαιπωρούν οι ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία τους, το σχολείο-εξεταστικό κέντρο και η τράπεζα θεμάτων, που αναγκάζουν τους γονείς τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  • Τους φοιτητές τους ταλαιπωρούν τα εκρηκτικά προβλήματα στις σχολές τους, η υποχρηματοδότηση, η υποβαθμισμένη φοιτητική μέριμνα, τα δίδακτρα, η εξίσωση των πτυχίων τους με τα κάθε λογής ιδιωτικά κολέγια, που αποσυνδέει ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα.

  • Τους νέους εργαζομένους τους ταλαιπωρεί η εργασιακή ζούγκλα, οι ανύπαρκτες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, η οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ, το άγχος να μην αρρωστήσουν και χρειαστεί να ακριβοπληρώσουν για τα φάρμακά τους, η αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον.

Αυτά βγάζουν το λαό και τη νεολαία στους δρόμους και θα συνεχίσουν να τους βγάζουν ακόμα πιο μαζικά, θέλουν δε θέλουν!

Όλα αυτά οφείλονται στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και έχει αναγκαίο συμπλήρωμα την καταστολή, τον «γύψο» στις διαδηλώσεις, τη διατήρηση τρομονόμων, τις αύρες και τα ΜΑΤ, τις Μόριες, τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις θανάτου!

Η προσπάθεια της ΟΝΝΕΔ και της κυβέρνησης να διαλύσουν και να καταστείλουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας θα πέσουν στο κενό! Δε θα τους περάσει! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων!

Υ.Γ. Αφού τόσο πολύ κόπτεται για τους δρόμους η ΟΝΝΕΔ, περιμένουμε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, που θα εμποδίζει να κλείνουν οι δρόμοι για έναν (!), όπως γίνεται όταν έρχονται στη χώρα μας διάφοροι αξιωματούχοι (βλ. Πομπέο, Νετανιάχου κ.λπ.), που δολοφονούν λαούς και δικαιώματα!

Αθήνα, 29/1/2020 Το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο Παίδων
Συναγερμός για τη γρίπη: Η «αόρατη» μετάδοση που γεμίζει τα νοσοκομεία Παίδων
Εκρηκτική αύξηση εισαγωγών σε «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»: Πώς ο ιός διασπείρεται από άτομα χωρίς συμπτώματα
Συναγερμός για τη γρίπη: Η «αόρατη» μετάδοση που γεμίζει τα νοσοκομεία Παίδων
παιδί
Σέρρες: Σοκ σε Γυμνάσιο - Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο με μονωτική ταινία
Αδιανόητη κίνηση «σωφρονισμού» από εκπαιδευτικό σε Γυμνάσιο - Συνελήφθη η 60χρονη μετά την καταγγελία της μητέρας
Σέρρες: Σοκ σε Γυμνάσιο - Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο με μονωτική ταινία
μαθητές στον Μαραθώνα
Μαθητές-ήρωες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από φωτιά – «Δεν το σκεφτήκαμε, ακούσαμε την κραυγή για βοήθεια»
«Δεν το κάναμε για το φαίνεσθαι, ένας συνάνθρωπός μας ζητούσε βοήθεια» - Η παρέα των μαθητών του ΓΕΛ Μαραθώνα που μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Μαθητές-ήρωες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από φωτιά – «Δεν το σκεφτήκαμε, ακούσαμε την κραυγή για βοήθεια»