Η οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου: «Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε την κηδεία δημοσία δαπάνη»
«Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη;» διερωτάται η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με αφορμή το αίτημα των συνθετών και των στιχουργών προς το υπουργείο Πολιτισμού να δοθεί άδεια αδειοδότησης στην ΕΔΕΜ και να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τα πνευματικά τους δικαιώματα

«Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει ''πως η ιστορία γίνεται σιωπή…'' δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ» αναφέρει η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου σε επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενημερώνει πως δεν αποδέχεται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Ακολουθεί η επιστολή της συζύγου και των παιδιών του Θάνου Μικρούτσικου:

Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη

Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη. Μέσα στο πένθος, με ανοιχτές τις πληγές μας δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Το κύμα της αγάπης του κόσμου ήταν η μεγάλη επιβεβαίωση ότι ο Θάνος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ταξιδιού του σ΄ αυτό τον κόσμο.

Για χρόνια και για γενιές θα γεννιούνται παιδιά που θα ονειρεύονται να φτάσουν στο Σταυρό του Νότου χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία. Αλλά κι όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε τραγουδώντας τα τραγούδια του, διαβάζοντας τις απόψεις του και διατηρώντας το όνειρό του για μια άλλη κοινωνία.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πως τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της. Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει «πως η ιστορία γίνεται σιωπή…» δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Ας τιμήσει επιτέλους αυτή η χώρα τους δημιουργούς της

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου

Μαρία Παπαγιάννη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Στέργιος Μικρούτσικος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερτ
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
Στο δελτίο ειδήσεων του ERT News προβλήθηκαν εικόνες από επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά από συναυλία του ΛΕΞ, ως στιγμιότυπα καταστολής διαδηλώσεων...
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
grokai
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Βρετανία και ΕΕ μιλούν για «αποτρόπαιο και παράνομο περιεχόμενο» – Έρευνες, μπλοκαρίσματα και πολιτική θύελλα γύρω από το chatbot του X
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Chat GPT
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
Πτώση έως 30% στα κλικ προς ειδησεογραφικά sites μέσα σε έναν χρόνο – Τα ΜΜΕ στρέφονται σε συνδρομές, YouTube και TikTok για να επιβιώσουν
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
TEMPH
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων στη δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων