Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Η μάθηση για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ειρήνη

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε στις 3 Δεκεμβρίου 2018 την 24η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη. 

Με αφορμή των εορτασμό της ημέρας, η UNESCO σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Διεπιστημονικότητας διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με θέμα "Η μάθηση για τους ανθρώπους, τον πλανήτη, την ευημερία και την ειρήνη". Οι εορτασμοί στο Παρίσι θα περιλαμβάνουν συνομιλίες και συζητήσεις με προσωπικότητες εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και προωπικοτήτων της νεολαίας.

Οι εορτασμοί του 2020 θα τοποθετήσουν την εκπαίδευση και τη μάθηση ως τον μεγαλύτερο ανανεώσιμο πόρο της ανθρωπότητας και θα επιβεβαιώσουν τον ρόλο της εκπαίδευσης ως θεμελιώδους δικαιώματος και δημόσιου συμφέροντος στην ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030.

Θα πλαισιώνουν "χωρίς αποκλεισμούς και ίση ποιοτική εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση για όλους" ως στόχο, καθώς και ως απαραίτητο μέσο για την επιτάχυνση της προοδευτικής επίτευξης των 17 στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει την ουσία μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης τον Ιούλιο του 2019, όταν καθηγητές και εκπρόσωποι από το Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και το Πακιστάν πήγαν στην Ιαπωνία για να ανταλλάξουν ιδέες με τους Ιάπωνες δασκάλους και μαθητές για το πώς να κάνουν την εκμάθηση κινητήρια δύναμη, πιο ουσιώδη και πιο ενισχυμένη.

Η επίσκεψη ήταν μέρος του προγράμματος Learning for Empathy (Η μάθηση για την ενσυναίσθηση) της UNESCO: Πρόγραμμα ανταλλαγής και υποστήριξης εκπαιδευτικών, το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βράβευση
Στην κορυφή της Ευρώπης το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας: Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα
Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας (EITA) 2025 Ευκαρπία, 20 Δεκεμβρίου 2025
Στην κορυφή της Ευρώπης το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας: Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα
tautotita
Από τον Αύγουστο του 2026 μόνο με νέες ταυτότητες τα ταξίδια στην Ευρώπη
Η ζήτηση για έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων πιέζει τα αστυνομικά τμήματα – τα διαθέσιμα ραντεβού φτάνουν έως Μάρτιο και Απρίλιο
Από τον Αύγουστο του 2026 μόνο με νέες ταυτότητες τα ταξίδια στην Ευρώπη
διωξεις
Στήριξη των εκπαιδευτικών στη Λακωνία που διώκονται για συμμετοχή σε απεργία
Τρεις εκπαιδευτικοί κλήθηκαν σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή
Στήριξη των εκπαιδευτικών στη Λακωνία που διώκονται για συμμετοχή σε απεργία