Οριστικοί Πίνακες Διορισμών Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης: Όλα τα δεδομένα
Οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ – ν.4589) αναμένονται να είναι έτοιμοι το Μάρτιο του 2020. Τι είναι γνωστό για τους πίνακες της Γενικής Αγωγής

Σε ανακοίνωσή (δείτε εδώ αναλυτικά) τους εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων - Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ μεταξύ άλλων αναφέρονται στο θέμα των διορισμών εκπαιδευτικών, στους οριστικούς πίνακες της ειδικής αγωγής και της Γενικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

Ζητήσαμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ για τους πίνακες, τους μόνιμους διορισμούς (ειδικής αγωγής) και τις προσλήψεις αναπληρωτών, τους εξαγγελθέντες διορισμούς (γενικής αγωγής) και την κατανομή αυτών για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν τα σχολεία μας. 

Σχετικά με αυτά, η υφ. Παιδείας  δήλωσε τα παρακάτω:

Οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ – ν.4589) αναμένονται να είναι έτοιμοι το Μάρτιο του 2020, από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν και οι μόνιμοι διορισμοί (4500 της Ειδικής Αγωγής). Η πολ. ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θεωρεί ότι ο αριθμός και η κατανομή είναι αρκετά μεγάλος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, θριαμβολογώντας μάλιστα για τους διορισμούς αυτούς ως δικό τους επίτευγμα.

Για τη Γενική Εκπαίδευση δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, καθώς οι 1ΓΕ και 2ΓΕ τρέχουν μέχρι και αρχές Μαρτίου, δε γνωρίζουν πότε ο ΑΣΕΠ θα μπορεί να εκδώσει πίνακες. Με βάση την πρόσφατη εμπειρία από την 3ΕΑ αυτό μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα έτος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν φυσικά και οι εξαγγελθέντες υποτιθέμενοι 5250 μόνιμοι διορισμοί και στη Γενική Αγωγή. Στα επιχειρήματά μας ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον προϋπολογισμό πρόβλεψη ή κονδύλια για αυτούς τους διορισμούς, τους οποίους κατά τα άλλα δημόσια σε δηλώσεις της η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιμένει για επικοινωνιακούς λόγους να τοποθετεί εντός του 2020, απάντησαν ότι έχουν προφορικές (και μόνο!) διαβεβαιώσεις από το ΥΠΕΣ (κ. Θεοδωρικάκος) ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν, ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Όσο αφορά στους φετινούς - κλειστούς πίνακες που απορρέουν από τη διάταξη του ν. 4589 (προσοντολόγιο), υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του νόμου 4589, καθώς «δεν είχε άλλη επιλογή». Μας άφησε να εννοηθεί ότι στη Γενική Αγωγή αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί, έως ότου εκδοθούν και οι πίνακες της 1ΓΕ και 2ΓΕ προχωρώντας σε κάποια νομοθετική ρύθμιση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ούτε η περυσινή ούτε η φετινή προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί το Σεπτέμβριο του 2020 στις προσλήψεις αναπληρωτών!

ΠΑΣΑΔ: Ενημέρωση για προσλήψεις σε ΖΕΠ, γενική εκπαίδευση και ειδική αγωγή

ΖΕΠ

Περίπου 670 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν και θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.


Ειδική

Περίπου 500 προλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο στην ειδική αγωγή (παράλληλη στήριξη, ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε) και θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Γενική


Περίπου 60 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για τον κλάδο των νηπιαγωγών ενώ αναμένουμε νεότερη ενημέρωση για τις προλήψεις σε δασκάλους γενικής αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες προσλήψεις σε Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση - σεμινάρια

ΕΤΗΣΙΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

σχετικά άρθρα

Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας